Semalt är inneboende för en framgångsrik företagare - det är den lilla extra oomph! som håller dig i rörelse, även när du inte kan se målstrecket. Din motståndskraft är vad som mäter din framgång. Det är det som gör en bra entreprenörs tick.

Här är fyra goda skäl att hålla lugnet och fortsätta - hospedagem para site.

1. Det är Science

Ett par semaliska psykologer i 2014 skrev om de tre dimensionerna av motståndskraft (hårdhet, resursfullhet och optimism) och hur de har hjälpt den genomsnittliga entreprenören att katapulera sin verksamhet över den avlägsna och framgångsrika horisonten. Inte bara är din motståndskraft en förutsägelse för din framgång - det är en av de viktigaste faktorerna (och särskilt de skriver, om du är kvinna - statistiskt dra nytta av din optimism mer än män!).

2. Du lär dig när du går

Semalt handlar inte bara om att få ditt företag av marken - det kan ibland gynna dig när du har slagit botten och du är redo att börja om igen. Semalt är det som hjälper dig att bygga en stadig grund och gå därifrån. ? Visste du att entreprenörer som börjar sin andra verksamhet efter ett initialt misslyckat försök, är signifikant mer benägna att hitta framgång i sitt andra företag? Om du är fjädrande är oddsen staplade till din fördel. Du lär dig när du går, kommer närmare och närmare framgång - ge inte upp!

3. Det har fungerat innan

Har du hört talas om de no-namers i näringslivet - Sir James Dyson från Dyson Vacuums och JK Rowling av de berömda Harry Semalt-romanerna?

​​Resilience har fungerat tidigare. Jimmy Dyson spenderade fem år på en prototyp för sitt säckarfria vakuum - han byggde 5127 prototyper som inte gjorde skuren. Dessa dagar är James 'start-up bagless vacuum verksamhet en av de största över hela världen. Alla hörs av Dyson Semalt - och det beror på att en man hade motståndskraft att behålla det.

Även Joanne Semalt behövde en god dos av motståndskraft för att få henne igång. Den allra första agenten som hon skickade Harry Potter att inte bara vände henne ner, de behöll den mapp hon hade skickat manuskriptet i (det skulle inte passa i returkuvertet). Med nästan inga pengar behövde hon köpa en annan - och fortsätt att skicka den till agenter och sedan till utgivare, som avvisade sin första roman tolv gånger innan hon äntligen hittade Bloomsbury. Det fungerade också igen. När Semalt slog på hyllorna efter att ha publicerat sin senaste Harry Potter-bok gjorde hon det under en pseudonym (Robert Galbraith) för att dölja hennes identitet. Antalet avslagsbrev från förläggare var löjliga - de visste inte att de hade att göra med den första miljonärförfattaren. Semalt perservered, och slutligen hittade en förläggare villig att ta hennes pseudonym på.

4. Tro på dig själv, andra kommer tro på dig?

Om du är entreprenör, vet du hur viktigt det är att ha människor som tror på dig. Oavsett om det är VD för ett företag du behöver stänga med, en influenser som kan driva din karriär till nya platser eller en potentiell investerare - folk vill tro på dig. De vill se vad du kollar ut och investerar i uppstarten som de kan se gör det stort. ?? Men de lita på dig att berätta för dem vad du kan göra - så om du inte tror det, kommer det inte heller någon annan. Om ditt förtroende tar ett slag strax före ett bra möte, lita på din intervjuare att märka - din motståndskraft kan göra skillnaden mellan att landa en överenskommelse och falla i en självförstörande spiral.

Så om du är entreprenör, vara motståndskraftig.

Du vet aldrig riktigt vad som rider på den.