Back to Question Center
0

Vår värld efter Wiki Creation - Insikt från Semalt

1 answers:

Wikipedia är en fri och berömd encyklopedi, som har mer än 36 miljoner artiklar på 250 olika språk. För närvarande har det blivit den största och mest pålitliga informationskällan på internet. Engelska Wikipedia har över fem miljoner artiklar och är den sjätte mest besökta webbplatsen på internet.

Ryan Johnson, Semalt kundsupportchef, konstaterar att innan Wikipedia skapades var den största och bästa kunskapsöversikten Yongle Encyclopedia, som sägs innehålla 22 935 manuskriptrullar. När Jimmy Wales skapade webbplatsen 2001 var Wikipedias ursprungliga version tillgänglig för alla på internet. Idag har det över en halv miljon människor på månadsbasis på Wikipedias olika sidor. Mer än 80 000 volontärer redigerar sina sidor regelbundet, och många har aldrig känt internet utan Wikipedia. Den är kopplad till andra webbplatser och bloggar i ett stort antal.

Lärare, forskare, journalister, studenter och medicinsk personal är beroende av Wikipedia på grund av sin exakta information. Vi kan söka nästan alla ämnen på denna encyklopedi, och experterna har använt sin data för att förutsäga saker från blockbuster-filmer till börskurserna. Med tiden har olika författare och redaktörer kommit fram och redigerat Wiktionarys sidor på flera språk. Tjänstemän, politiker, aktörer och alla typer av människor använder den som den främsta informationskällan på internet..Även den tidigare IBM-chefen som gjorde över 47 000 ändringar av orden "består av" kallar Wikipedia som den bästa webbplatsen.

Till skillnad från Google, Facebook och Apple är Wikipedia inte en lönsam jätte på internet. Till exempel har Apple Inc. registrerat det bästa och största årliga resultatet i företagets historia och har vunnit global kunders lojalitet på grund av sina raffinerade tjänster och produkter.

På den andra sidan har Wikipedia alltid varit den fräcka och sparsamma textbaserade hemsidan med många artiklar som publiceras varje dag. Denna volontärstyrda encyklopedi fungerar som en viktig ideell organisation i världen, som i stor utsträckning upprätthålls genom donationer från det globala samhället. Wikipedia har alltid satt nya poster och har introducerat nya idéer om reklam genom sina sponsrade sidor och länkar.

Även om Wikipedia inte hämtar någon vinst har den stört arraysna av affärsmodeller och sociala medier de senaste månaderna, allt från skolundervisning till publicering av artiklar. Wikipedia är ofta anklagad för att förstöra de ekonomiska modellerna, och det är skyldigt att ta bort de föråldrade uppgifterna och ge utrymme till uppdaterad information.

Det är viktigt för Wikipedia att fokusera på noggrannhet och det måste förbli relevant för alla åldrar. Wikipedia har utan tvivel förändrat hur vi söker artiklar på internet, men det har fortfarande många brister. Därför behöver den nå en punkt där det inte finns plats för felaktig och felaktig information.

Anpassning till mobiltekniken bör vara prioriterad eftersom många människor använder mobila enheter för att komma åt internet. Om Wikipedia vill uppnå de önskade målen bör den göra sig tillgänglig via alla enheter och på alla språk. På bara femton år har Wikipedia blivit mänsklighetens bästa och största samarbetsinsats. Dess dynamiska historia av historia innebär att ingenting kommer att tvättas bort i framtiden Source .

November 29, 2017