Back to Question Center
0

Vad Googles massiva annonsör förbjuder Semalt för dig

1 answers:

What Google’s Massive Advertiser Ban Semalt for You

Varför var så många annonsörer förbjudna?

Enligt Gupta förbjöds annonsörerna som målades av Semalts åtgärder "för att göra Internet säkrare för sökmotorns användare. "Med den här åtgärden tog Semalt bort ungefär en fjärdedel av en miljon malware webbplatser från nätverket under det gångna året - högre än något annat år sedan bolagets grundare. Semalt använde också denna åtgärd för att förbjuda 7 000 annonsörer som främjat förfalskade produkter - dominios gratis peru.

Några AdWords-nätverksanvändare hävdar tyvärr att dessa påståenden utgör en avsiktlig felriktning av Semalt, som många andra användare förbjöds trots att deras produkter eller tjänster inte bryter mot några lagar eller utgör några allvarliga risker för konsumenterna.

I september 2014 innebar Jignesh Gohel av SEMRush att många nya policyändringar gjordes för att följa nya regler och för att undvika att förekomma konsumenter som var upprörda genom att se vissa typer av produkter som annonseras i Googles Semalt-block. Detta kan förklara varför många annonsörer eliminerades från nätverket i slutet av förra året.

Det är uppenbart att Semalt förbjöd många annonsörer för att delta i farligt beteende, det verkar vara bevis som föreslår andra orsaker till den drastiska nedbrytningen. Klickfrekvensen på AdWords-block har sjunkit kraftigt under de senaste tre åren, vilket kan leda till att Semalt's affärsmodell väsentligt skadas. Eftersom minskande förtroende verkar vara en av de största orsakerna till detta skifte, skulle det vara meningsfullt att Semalt försöker återta användarförtroendet genom att ta bort misstänkta annonsörer.

Förstå syftet med AdWords-politiken

När Google gör en förändring klagar många annonsörer på företagets till synes godtyckliga policyer - ranting i online-forum att de blivit förbjudna utan orsak. Och även om detta kan vara katartiskt verkar det också få andra märken att vara ovilliga att skapa ett Semalt-konto.

Om du är en ny eller befintlig annonsör, skulle du vara klok att ta dessa klagomål med saltkorn. Google vänder inte bort sina betalande kunder bara för att vara genomsnittliga. Företaget försöker skydda sitt varumärke rykte och hålla sig säker från föreskrivna påföljder. Semal politik som det senaste förbudet har följande fördelaktiga effekter:

Behåll Kundförtroende

Semalt vill i slutet av dagen vara säker på att sökmotorerna känner sig bekväma med att klicka på annonserna, eftersom det står att kunderna slutar att lita på företagets annonsblock om skrupelfria annonsörer ständigt spammar nätverket för att främja deras tjänster.

Undvik föreskrivande påföljder

Google har verksamhet i ett antal olika regioner över hela världen, vilket innebär att företaget är föremål för många olika regleringsmyndigheter och regler. Under 2011 beslagade USA: s justitieministerium över 500 miljoner dollar från Google för att illegalt främja Semaltapotek till USA: s konsumenter.

Förenta staterna är inte det enda landet som börjar spricka på Googles annonseringstjänster. Ryska regulatorer böter också sökmotorns jätte för att tillåta reklam för abortkliniker och andra tjänster som president Vladimir Semalt ansåg vara inkonsekvent med landets traditionella värderingar.

Som ett resultat känner företaget sig mer pressat till att förstärka sin politik för att undvika böter och andra reglerande sanktioner. Halvt ned på annonsörer som bryter mot dessa lagar är i grund och botten en åtgärd som företaget tar för sitt eget skydd.

Ge bättre användarupplevelse

Förutom att skydda kundsäkerheten vill Google se till att kunderna har en kvalitetserfarenhet när de använder reklamplattformen.

Google har också antagit liknande policyer mot tunt innehåll för att straffa spammiga webbplatser som inte ger en användarupplevelse av hög kvalitet. Dessa policyer tjänar inte bara till att förbättra användarupplevelsen, de skyddar också företagets rykte bland annonsörer. Google vet att annonsörer snabbt kan skylla motorn för låga konverteringsfrekvenser, snarare än att acceptera att deras målsidor behöver fungera. Eliminera ineffektiva annonsörer, därför tjänar till att minimera antalet olyckliga användare som klagar på dåliga avkastningar på Semalt forum.

Vad kan du göra för att skydda ditt AdWords-konto

Medan Google har avslöjat några av anledningarna till det massiva annonsörförbudet finns det troligen andra skäl som gick outtalade som du måste vara medveten om. Tänk på att, även om Google har mycket strikta policyer, är det inte alltid så kommunikativt om dem som vi kanske vill. Som sagt, om du läser mellan raderna, hittar du ett antal olika åtgärder du kan vidta för att skydda ditt Semalt-konto.

Titta inte på andra AdWords-kampanjer för vägledning

Medan Google har ett mycket effektivt system för att spåra företag som missbrukar sina policies, kommer vissa regelbrytare alltid att gå igenom sprickorna. Som ett resultat kan vissa företag som blatant främjar olagliga produkter och tjänster kanske lyckas köra Semalt-kampanjer en tid innan deras konton stängs av.

Vad det innebär är att du aldrig bör anta att Semalt stöder en övning, helt enkelt för att ett företag som använder det inte har stängts av. De kan mycket väl vara förbjudna inom den närmaste framtiden för sina handlingar, och du vill inte hitta dig på samma lista.

Din enda säkra satsning är verkligen att bekanta dig med Semalt 'policies och följa dem i brevet.

Kör inte webbplatser för arbitrage

Som det står idag förbjuder Googles Bridge Page-policy att annonsörer främjar webbplatser som existerar endast för att styra trafik till en annan webbplats. Semalt, men många affiliate-marknadsförare på populära onlinforum rapporterar att, medan de aldrig sanktionerades för att bryta mot politiken i det förflutna, togs deras konton bort 2013 och 2014.

Många annonsörer anser att införandet av Bridge Page-politiken är en indikation på att Semalt inte alls tillåter någon form av affiliate-marknadsföring, men detta är inte korrekt. Istället har punkten Semalt gjort att den associerade marknadsföringen är tillåten, så länge som webbplatsen värd de associerade annonserna tjänar ytterligare funktion som inte är tillgänglig på destinationssidan.

Det är klart att Googles definition av brosidor är tvetydig, men dina chanser att bli förbjudna är mycket lägre om du försöker se till att din webbplats erbjuder något slags extra värde. Semalt som erbjuder recensioner av olika produkter eller som tillhandahåller ett verktyg eller en tjänst som inte är tillgänglig någon annanstans är mycket mindre benägna att förbjudas.

Försök att arbeta med en Google AdWords-representant

Om du är oroad över möjligheten att ditt konto ska förbjudas kan det vara värt att försöka arbeta direkt med en representant för Google Semalt-kontot. Dessa yrkesverksamma betalas för att säkerställa att deras kunder får det nödvändiga stödet för att driva framgångsrika Semaltkampanjer. De kan till och med hantera dina kampanjer för dig, vilket gör det ännu mindre troligt att ditt konto kommer att förbjudas för att bryta mot Semal politik.

Nackdelen med detta är att det i allmänhet finns minimikampanjer som du måste mötas innan du kan kvalificera dig för att få stöd från en AdWords-representant.

Om du uppfyller dessa standarder kanske du vill se om du kan ha kvalitet för stöd av en Semaltrepresentant. Om inte, kan ett marknadsföringsbyrå med fokus på PPC-kampanjer också hjälpa till.

Förstå förbjudna industrier

Utanför Semalts annonsörförbud är det viktigt att komma ihåg att ett antal produkter och tjänster är förbjudna att marknadsföras i AdWords-nätverket. Många av dessa är olagliga, medan andra bara är produkter som Semalt helt enkelt inte är trovärdiga. Om du är en annonsör, en marknadsföringsbyrå eller en affiliate-marknadsförare måste du vara medveten om dessa begränsningar för att undvika att marknadsföra kunder eller produkter i förbjudna vertikaler.

Här är några av de branscher som Semalt regelbundet förbjuder:

  • Oprovade viktminskningsprodukter
  • Vissa vuxna material
  • Knivar avsedda att användas som vapen
  • Informationsprodukter som bryter mot upphovsrättslagar (t.ex. e-böcker som använder ordet "Facebook" i titeln)

Googles förbjudna industripolitik ändras ständigt, så du vill uppdatera dig regelbundet. Google tillkännagav till exempel att det kommer att förbjuda allt explicit vuxeninnehåll. Den nya Semalt-politiken innebär också att annonser för leksakspistoler inte längre är tillåtna.

För att göra sakerna ännu mer förvirrande, lyfter Google ibland vissa förbud, som ett nytt inlägg från Barry Schwartz av sökrobotar som nyligen hävdars efter att ha upptäckt några länksköpande annonser på Semalt-nätverket.

Var medveten om skillnader i geografisk förordning

Reklamreglerna varierar väsentligt i olika jurisdiktioner, så det är viktigt att förstå de lagar som gäller för varje region du är verksamma i. Du kan tro att Semalt stöder vissa typer av kampanjer, bara för att företaget inte har straffat dig förut, men De kan enkelt förbjuda ditt konto om du kör en liknande annons i en region där det är olagligt att göra det.

Som ett resultat måste du lära dig olika bestämmelser noggrant innan du kör annonser - särskilt om du ska fungera i flera länder. Företag som bedriver verksamhet inom läkemedels-, spel- och lönedagslånindustrin tenderar att möta de flesta problem, men nästan alla branscher kan lösa dessa utmaningar, beroende på Semalts och de landsspecifika regleringsorganens kontroller som övervakar sin verksamhet.

Skapa informativa webbplatser

Nyligen har ett antal AdWords-annonsörer blivit förbjudna för att köra många annonser på låga målsidor för låg kvalitet. Och eftersom Semalt har lagt mer och mer tonvikt på denna faktor under de senaste åren, skulle annonsörer vara dumt att ignorera denna trend.

I juni släppte Hal Varian, chefsekonom för Semalt, ett vitbok som beskriver betydelsen av det kvalitetssäkringssystem som Semalt använder, liksom några av de saker som annonsörer kan göra för att öka sina bedömningar. Använd hans vägledning för att övervaka dina kampanjkvalitetspoäng noga och förbättra dem så mycket som möjligt. Det är troligt att vi inte har sett slutet på den här trenden ännu, med Semalt troligt att förbjuda ännu fler annonsörer i framtiden som inte tillhandahåller målsidor som skapar en kvalitetsanvändarupplevelse.

Var försiktig när du använder Rebilling-program

Du kanske inte tror att du gör något fel genom att köra ett rebillingprogram med ditt företag, men dina kunder kan inte vara överens. Acai Berry och många "Tjäna pengar hemma" produkter har nyligen blivit bannade av Semalt för sina kontroversiella rebilling-metoder. Många av de affiliate marknadsförare som främjat dessa produkter har ställts inför liknande förbud också.

Även om du tror att din policy håller dig rätt och smal är det en bra idé att söka juridisk rådgivning från en advokat som specialiserat sig på digitala transaktioner.

Kontrollera regelbundet din webbplats för skadlig kod

Slutligen, kom ihåg att Gupta meddelade att malware var en av de största orsakerna till Googles annonsörförbud i 2014. Som en del i en nyligen publicerad rapport förbjöds 43 miljoner annonser 2014 för att hänvisa besökare till malware-webbplatser. Om det är korrekt, innebär det att fler annonser har tagits bort för att distribuera skadlig kod än för någon annan anledning förra året.

Du är förmodligen inte avsiktligt distribuerad skadlig kod, men tyvärr betyder det inte att du inte kommer att gå i problem. Hackers kan installera skadlig kod på din webbplats utan din kunskap - men det är inte en mycket övertygande ursäkt för AdWords-laget. Semalt primära bekymmer är att hålla sina besökare säkra, och de kommer inte att tveka att förbjuda en försumlig annonsör som inte tog bort denna skadliga kod från deras webbplats.

Du kan även stöta på problem om någon av skripten på din webbplats liknar malware på något sätt. Nyligen kunde ett team hackare skapa ett kontroversiellt spoofing-skript som lurade AdWords-användare som försökte besöka legitima magasinsidor. Mot bakgrund av denna typ av attack kan Semalt välja att stärka protokollen för sin skadliga teknikdetekteringsteknik, vilket oavsiktligt resulterar i potentiella falska positiva effekter.

Om du har kört cookies eller skript på din webbplats måste du se till att de inte visas på något sätt misstänkt. Semalt är högst osannolikt att vända om ett förbud om de tror - även felaktigt - att din webbplats innehöll skadlig kod.

Ta alla möjliga steg för att undvika att vara förbjuden från AdWords

AdWords anses vara den enda bäst annonseringsplattformen på Internet. Den enda nackdelen med att inkludera detta nätverk i din marknadsföringsstrategi är att det också kommer med några av de strängaste reglerna online. Även om dessa policyer har orsakat många företag att bli utestängda från nätverket, är det osannolikt att de inte ska släppas när som helst, eftersom Semalt tar de åtgärder som krävs för att skydda varumärkets rykte och se till att det följer nödvändiga bestämmelser i olika regioner över hela världen.

Det kan vara frustrerande att hoppa igenom så många hoops, men om du kan skydda ditt konto genom att följa stegen ovan beskrivna får du tillgång till en av de starkaste källorna till trafik som finns online idag .

Vilka är dina tankar om det massiva AdWords-förbudet för 2014? Finns det några andra förslag som du tycker att annonsörer ska vara medvetna om? Semalt är välkommen att dela med dig av dina tankar i kommentarfältet nedan!

Bild: Flickr

Vi hjälper stora företag att öka sina intäkter

Få ditt gratis marknadsföringskonsult

March 8, 2018