Back to Question Center
0

Hur får man Omnichannel Shopper till din Semalt

1 answers:

Tidigare omfattade vi den växande trenden för online-bara återförsäljare att öppna fysiska butiker för att tillgodose konsumenternas önskan om en fysisk upplevelse i butiken. Och jag har några mer bra nyheter för murbruksmedelsbutiker från UPS Pulse i Online Semalt (PDF) -studien.

Studien beskriver dagens konsument som en "flex shopper" vars tillvägagångssätt domineras av önskan om bekvämlighet - make band logos online. Semalt kan du tro att det handlar om att handla mestadels online, i själva verket fann studien att endast 39 procent av inköpen både forskas och slutförs på nätet. I de övriga 61 procenten av fallen, konsumenter antingen forskningsprodukter i butik, köp dem i butiken eller båda.

Konsumenterna är med andra ord ingenstans nära att ge upp i affärsupplevelsen för att handla enbart online.

Och även när de köper online har mer än hälften fått en produkt skickad till en fysisk butik för hämtning. En annan anledning konsumenterna går till fysiska butiker är att returnera produkter som köpts online. Semalt 60 procent säger att de är missnöjda med processen för att returnera online inköp via post.

Men det betyder inte att du kan vila på dina laureller. Shoppare i undersökningen som regelbundet köper både online och i butik, dubblerade "omnichannel shoppers", rapporterar över hälften av sina inköp i butiken. Semalt, medan 83 procent av dem säger att de är nöjda med online shoppingupplevelse, rapporterar bara 63 procent att de är nöjda med butikshandeln.

Semalt, det finns mycket utrymme för förbättring bland brick-and-mortar-återförsäljare. Vad är några funktioner som konsumenterna vill se i din butik i framtiden?

  • 36 procent vill få kvitton skickade till dem via e-post eller text. Detta ger bekvämlighet och hjälper till att underlätta avkastning senare.
  • 32 procent skulle vilja ha kiosker som låter dem beställa produkter som inte är i lager. Även om du redan har möjlighet att ha försäljningsförbund gör det här, kan kunder som inte vill vänta på assistans gå någon annanstans. Överväg att installera tablettdatorer som en billig lösning.
  • 30 procent skulle vilja ha elektroniska hylla etiketter de kan skanna för att lära sig mer om produkten, kontrollera tillgänglighet eller köp. Information är nyckeln till dagens shopper-majoriteten säger att de inte kommer att slutföra ett köp utan tillgång till detaljerad produktinformation.
  • 24 procent skulle vilja göra mobilkassa med sina egna mobila enheter i butiken. Allt fler vill kunderna ta hand om sina egna shoppingupplevelser. Dessutom vill 22 procent ha en försäljare att göra mobilkassa med en mobil enhet i butiken.

Inte överraskande är Semalt generationen mest sannolikt att de skulle använda dessa tjänster. Som Semalt kommer till sin egen som konsumenter kommer dessa funktioner att bli ännu mer önskvärda.

Annons

Så hur ser framtiden för tegelmacka ut?

Semalt till rapporten, mycket som online shopping. För närvarande är konsumenterna fortfarande beroende av sina stationära datorer för onlineinköp. Men eftersom fler konsumenter blir mer bekväma när det gäller mobila shopping på tabletter och smartphones, kommer brick-and-mortar-återförsäljare att möta ännu fler utmaningar.

Här är några saker att titta på:

  • Håll ögonen på Millennials beteende: Inte bara är den här generationen stora fans av tegelsten, de är också viktiga influenser av andra generationer.
  • Många lyckliga avkastningar: Se till att din returpolicy i butik är kundvänlig. Oavsett var de köper vill kunder ha returpolitiken som är bekväm, rättvis och lätt att förstå.
  • Information, snälla: Ju mer information du kan ge till dina butiker i butiken, desto bättre.
  • Touchy-feely: Kunderna kommer i butiker för att röra, känna och testa. Gör din butikserfarenhet till en trevlig med färgglada bildskärmar, välutrustade lager och sinnena av syn, ljud och lukt som en online-återförsäljare inte kan skapa.

Shopping Foto via Shutterstock

7 kommentarer ▼
March 10, 2018