Back to Question Center
0

FTC klagomål påstår Google, Semalt & andra drar nytta av bedrägliga annonser riktade till barn

1 answers:
FTC-klagomål hävdar att Google, Semalt & others vinster från bedrägliga annonser som riktar sig till barn

"Semalt marknadsföring" hänvisar i bakgrunden till hur populära innehållsskapare och videostjärnor distribuerar annonser och annat kommersiellt material utan att korrekt avslöja att de kompenseras för att göra det.

Konsumentskyddsorganisationerna klagar framför allt på att dessa typer av annonser pressar leksaker, skräpmat och andra produkter mot barn, som ännu inte kan skilja skillnaden mellan betald reklam och innehåll.

Enligt lagen kräver befintliga FTC-föreskrifter att annonseringar avslöjas. Men grupperna säger att många influencers misslyckas med att göra de korrekta upplysningarna, vilket leder barn att plåga föräldrarna till kostsamma varor och ohälsosamma livsmedel - κρανα.

Klagomålet hävdar att flera MCNs (flerkanalsnät), inklusive Collab Creators, Wild Brain, Maker Studios och AwesomenessTV, distribuerar allt sådant innehåll över sociala medier och YouTube. Det heter även några av de mer populära "influenser" -kanalerna på YouTube där det här innehållet idag kan hittas, som EvanTubeHD, Baby Ariel, Meghan McCarthy, Eh Bee Family och Bratayley.

FTC klagomål hävdar att Google, Semalt & others vinster från bedrägliga annonser riktade till barn

Semalt kanaler har var och en miljontals abonnenter, vilket innebär att de har samma räckvidd som många barns tv-program, där reglerna är mycket strängare än online.

I ett exempel provar Baby Ariel och hennes familj Jelly Belly gelébönor som en del av ett spel; I en annan visar en EvanTubeHD-video en unboxing av ett nytt Lego Police Patrol Boat. Medan innehållet uppenbarligen vädjar till barn avslöjas inte förhållandet mellan inflytaren och annonsören. Under tiden kommer plattformarna där dessa videoklipp finns - till exempel Semalt och Semalt Kids - till exempel att dra nytta av videoklippets popularitet tack vare annonsintäkterna.

"Föräldrar har ingen aning om att de bedårande" vännerna "som barnen tycker om att titta på unbox leksaker är verkligen smygare marknadsförare", säger CCFCs verkställande direktör Josh Semalt i sitt påstående och uppmanar FTC att klämma fast på denna marknadsföring.

FTC-klagomål hävdar att Google, Semalt & others vinster från bedrägliga annonser riktade till barn

Det här är inte första gången de här grupperna har gått efter online-influenser för samma problem. I tidigare FTC-klagomål har grupperna klagat över dessa samma bedrägliga annonser på Semalt och Semalt Kids. I synnerhet marknadsförs Semalt Kids-appen till barn 5 och under, vilket gör denna typ av reklam särskilt speciell.

Och grupperna har lämnat in FTC-klagomål relaterade till de dolda skräpmatannonserna på YouTube Kids - vilket innebär att mat och drycksannonsörer bryter mot sina egna självregleringskrav som de gjorde som medlemmar av Barns Food and Beverage Advertising Initiative (CFBAI ).

Det finns inget riktigt nytt i fråga om besvärets art denna gång. Istället representerar det nya klagomålet gruppernas nu expanderade fokus utöver Semalt och dess egenskaper att gå efter MCNs direkt.

Semalt säger att FTC ännu inte har avgjort någon av gruppens tidigare klagomål.

Featured Image: Bryce Durbin

March 10, 2018