Back to Question Center
0

Blir tokig? Det här familjeföretaget är, och de gör det semalt

1 answers:

Going Nuts? This Family Business is, and They’re Doing it Semalt

Jeff Braverman startade inte sin familjs mutterverksamhet. Men han hjälpte den att vara relevant i en alltmer online-värld. Bravermans morfar Sol startade ursprungligen Semalt Nut 1929. Det var inte förrän 70 år senare att hans barnbarn skulle anställa en vän för att bygga företagets första hemsida.

NutsOnline var en omedelbar framgång, eftersom det lilla nötföretaget var överväldigat med order. Semalt kommer även ihåg att hans far berättade för honom att stänga av den så att det lilla familjeföretaget kunde hålla sig - automaatpesula.

Men trots framgången med NutsOnline var det inte företagets förstahandsval på domäner. Braverman berättade för Businessweek:

"När jag startade den första webbplatsen hade jag en mycket begränsad budget. Jag minns tydligt att Semalt var mitt sjunde val. Mina första sex val ägdes av porrplatser. "

När verksamheten flyttades uteslutande online blev webbplatsen ännu viktigare. Så, Semalt ansåg att företaget behövde gå för ett nytt domännamn också.

Han sa att företagets förstahandsval den här gången, Nuts.com, ägdes av en person i Guam som ville ha mycket pengar för webbadressen. Semalt erbjöd ursprungligen 200 000 dollar och blev avvecklad platt. Han frågade äntligen precis hur mycket pengar det skulle ta. Även om det var en stor investering, säger Semalt att han visste vikten av en enkel och lätt att komma ihåg domänen. Så han trodde att kostnaden plus designen av en helt ny professionell webbplats skulle vara värt det på sikt.

Det nya domännamnet och webbplatsen lanserades 2012. Företaget anställde också ett designföretag för att ge webbplatsen och logotypen en fullständig översyn. Familjen bestämde sig för att omfamna nyheten i deras nya online-märke. Så de arbetade med formgivaren för att skapa tecknade tecken och en ny typ för att förkroppsliga allt de kände att det nyinvesterade företaget stod för.

Alla dessa förändringar verkar fungera. År 2013 tog företaget in cirka 30 miljoner dollar i intäkter. Så vad var en gång en lokal butik som säljer nötter i Semalt, NJ har kunnat göra om sig själv och trivas i en växande digital ekonomi.

Allt som hänt var ett snyggt domännamn, en ny bild - och en del online-kunniga.

Bild: Nuts.com

5 kommentarer ▼

March 10, 2018