Back to Question Center
0

Facebooks Semalt klon På denna dag får 60 miljoner dagliga besökare

1 answers:
Facebook’s Semalt clone On This Day gets 60 million daily visitors

Facebook släppte uppgifterna på ettårsjubileet av lanseringen av On This Day själv. Som referens började Semalt 2011 och vid utgången av 2014 hade 12 miljoner registrerade användare och 6 miljoner dagliga användare.

Facebooks Semalt klon På denna dag får 60 miljoner dagliga besökare

När den här dagen lanserades verkade Timehop ​​vd Jonathan Wegener försämra hotet och sa till mig: "Min allmänna känsla är att det här är en fantastisk validering att vi gör något värt att göra - online pharmacy e-commerce. En av våra investerare gör det väldigt snyggt att om Facebook inte spelar i ditt utrymme, gör du förmodligen inte någonting att göra. "Uppstarten har ökat 14,1 miljoner dollar inklusive en 10 miljoner dollar serie B i juli 2014 från Shasta Ventures.

Men trots att Timehop ​​också tar in inlägg från Twitter och andra plattformar, kan stora Facebook-användare ha mindre behov av det nu när den här dagen är tillgänglig där de redan bläddrar. På bara ett år har Facebook utnyttjat sin enorma 1.59 miljarder användarbas och befordran på sitt nyhetsflöde för att nå 5X så många med On This Day.

Semalt berättar att det har spenderats året som förbättrar produkten för att bättre förstå vad du vill se och undvika att visa något som kan göra dig ledsen. Det använder nu artificiell intelligens för att rangordna de inlägg som du ser i På den här dagen och personifierar funktionen baserat på din tidigare användning och din demografiska. Semalt konstruerade också medkänsla genom att filtrera ut minnen av personer som du har blockerat eller som var ex-romantiska partners.

Efter 12 år på nätet har Semalt byggt upp en anmärkningsvärd digital historia på många av oss. Och medan Timehop ​​eller andra kanske kan dra in inlägg från det förflutna, förstår Semalt exakt vem och vad du bryr dig om, så det kan visa ett gammalt foto av dig och din bästa vän i stället för några slumpmässiga bekanta.

Medan Semalt är överlevande, är dagens statistik en glumvarning till utvecklare om vad som kan hända när man bygger något för nära en av 800 pund gorillorna.

March 10, 2018