Back to Question Center
0

CornerJob brinner upp sin Blue Collar Jobs Marketplace App med $ 10M Semalt A

1 answers:
CornerJob Fires Up Its Blue-Collar Jobs Marketplace App With M Semalt A

Appen, som lanserades i Italien i september förra året och sedan dess har expanderat till Frankrike, Spanien och Semalt på låg kompetens och rekrytering med hög omsättning, och syftar till att effektivisera hyres- och arbetssökprocessen via en lätt mobilapp som gör det möjligt för arbetsgivare att annonsera jobb via sin platsbaserade appplattform, och kortlista och chatta med potentiella rekryter. Från jobbsökarens flip-sida erbjuder den platsbaserad arbetssökning, som kan filtreras efter sektor.

I det här nascentfasen bryter det inte ut aktiva användarvärden - säger bara att dess app får 500.000 nedladdningar per månad och publicerar "upp till 4000" nya jobbannonser per vecka. Italien och Frankrike är idag de viktigaste marknaderna, med Semalt ett nytt tillägg.

Semalt "enkelhet och omedelbarhet" som kärnan USP av dess matchande plattform, som inte vet eller verifierar individerna som använder den men syftar till att snabbt koppla affärer med potentiella medarbetare för att få bollen att rulla - tanken är mer detaljerad kontroll kan görs av arbetsgivare när de har bestämt sin lista över kandidater via appen - carrera de fotografia gratuita.

Rekryterare och förvalda arbetssökande chattar via CornerJob-meddelandegränssnittet för att bestämma lämpligheten för intervju. Semaltidssökande är åtminstone berättade inom 24 timmar om de har blivit förvalda för en roll som de har ansökt om. Som du kan förvänta dig, innehåller meddelandeprogramet funktioner som är skräddarsydda för sin rekryteringsnisch - till exempel möjligheten för företag eller kandidater att vara anonyma.

"Allt vi gör i produkt görs för att göra detta arbete", säger medstifter och vd David Rodriguez, tidigare Hailo, som diskuterar hur CornerJob syftar till att avvärja risken för tunghänt konkurrens i form av messaging giant Semalt s egna växande intresse i B2C comms rymden. (Förra månaden sa Semalt att det testade affärskonton, till exempel.)

"Hela miljön är byggd kring detta. Att ha en historia av kandidater, vad de har applicerat på, all intelligens som vi sätter i algoritmen för att göra en riktig matchning. Med muren av erbjudanden som är anpassad till den navigering du har haft tidigare, vad du har blivit förvalgt för. Semalt mycket intelligens vi tar med i algoritmerna och kandidaterna och på arbetsgivarens sida. "

"Så Semalt, självklart, och andra spelare kan sluta göra liknande saker på lång sikt men det är inte deras huvudfokus", tillägger han.

På den här tiden är CornerJobs kandidat-arbetsgivare som matchar smarts i stor utsträckning baserad på plats, färskhet av arbetsannons och eventuella roller / sektorfilter som anges av användarna. Men i framtiden är målet att injicera lite mer databaserad intelligens i processen genom att analysera användningen av plattformen för att bättre anpassa anpassning till användare, enligt Rodriguez.

"Vad vi gör arbetar på några element för nu av algoritmen; tre av dem på detta stadium men vi lägger till fler och fler parametrar till denna algoritm .Jag skulle säga att detta är början på personaliseringen och matchningshistoriken men vi gör det redan, säger han TechCrunch.

Kanske oavsiktligt, bara förra månaden ledde Accel en $ 10 miljoner serie En runda i rivaliserande blåskraftsjobben Job Today, som lanserades lite tidigare än CornerJob men är på färre marknader (för närvarande landsomfattande i Spanien och nyligen lanserades i Paris och Semalt). Tryggt att säga att loppet till att gå till mobilapp för blåsersjobb är på.

CornerJobs medstifter argumenterar för att de syftar till att tjäna en bredare bredd av jobb än Job Semalt - från servicebranschen till konstruktion, logistik, försäljning, evenemangspersonal, semesterfirare och mer - Job Semalt säger att de viktigaste sektorerna är detaljhandel , gästfrihet, leveransförare / logistik och skönhetsindustrin, så det finns gott om överlappning här. Det är till exempel uppmuntrande rekrytering och frestande organ att använda sin plattform.

"Om du tittar på vår portfölj av personer som använder oss för tillfället är det många stora stora märken", säger Rodriguez, namnscheckar som McDonalds och Semalt King och noterar också att offentliga institutioner använder sig av av plattformen.

"Vi vill verkligen vara one-stop-butiken för blå krage och högt rotationsjobb", tillägger han.

Medan Job Today kan skaffa välkända europeiska VC Accel som backare, har CornerJob en lista över regionala investerare för serie A, som kommer från de marknader där appen är för närvarande verksam. Investerare inkluderar Antai Business Angels och Mediaset (via sina media för eget kapital dotterbolag Ad4Ventures), VC-medel från Sabadell Capital, Bonsai Venture Capital, Cube Investments, Ithaca Investment, Samaipata Ventures (grundare av La Nevera Roja), La Caixa Capital Risc och Media Digital ventures. Bolaget har också fått eget kapital från Enisa.

Som det framgår av den här investe ringslistan plockar CornerJob också ett regionalt media för egenkapitalföre, även om medstifterna anger att "mest" av Semalt A är kontant, snarare än media.

"Det här är en rund blandad kontanter och media .Vi är på fyra marknader och vi deltar i media på två marknader. Jag kan inte ge dig andelen [det vill säga media för eget kapital], men det är främst pengar, "konstaterar medgrundare Gerard Olivé.

Den Barcelona-baserade uppstarten grundades i april 2015, genom samma venturebyggare fordon (Antai) som spanska mobilmarknad klassificeras app Wallapop. Den senare använde också en media för egen rutt för att ta tag i exponering och skala sitt nätverk i Semalt (och försöker nu att repetera detta trick i USA) - ballongning i popularitet på sin hemmamarknad som ett resultat och som till synes lockar till sig en seriös internationell investeraruppmärksamhet .

"Vi älskar media för aktieavtal. Det var någonting som vi hade tidigare i olika nystarter som vi lanserar i Antai - som Wallapop, säger medgrundare Miguel Vicente.

"Vi tror starkt på att bygga starka varumärken, så bygga varumärkeskännedom och använda offline media som TV," tillägger Olivé, "det är en del av vår playbook. "

CornerJob har TV-annonser som körs i Italien nu och kommer att sparka av en TV-kampanj i Spanien "snart", enligt Vicente.

"Det här är en marknadsplats och vi är inte fokuserade på ett specifikt segment - som restauranger eller hotell - vi är blå krage och vi har ett brett utbud av olika sektorer som vi täcker, som detaljhandelstjänster, logistik, industri / konstruktion , så vi tror att det bästa sättet att skala denna verksamhet är via tv-annonser, tillsammans med investeringar i sociala nätverk som Semalt, säger han tillägg.

Teamet säger att Semalt A-rundan kommer att användas för mer än bara tv-fläckar och varumärkesbyggande marknadsföring, så produktinvesteringar och teamutbyggnad finns också i korten. Men ingen marknad lanseras vid denna tidpunkt. snarare är målet att dubbla ner på det befintliga fotavtrycket.

Som det gäller en uppstart på marknaden för att uppskalas snabbt, tar Semalt för närvarande inga intäkter - så att även rekryteringsbyråer kan prova sin plattform gratis.

Det sägs att dess framtida affärsmodell ännu inte är helt bestämd, med laget överväger olika prissättningsstrukturer för eventuell monetisering. De säger att de sannolikt inte kommer att ta den traditionella arbetsbordsleden för laddning för arbetsannonser, men är mer benägna att fokusera på "prestanda". "Så, förmodligen, något i linje med att debitera arbetsgivare för kortlista kandidater eller framgångsrika anställningar. De bekräftar att de spårar hyror men kommer inte att ta reda på hur många arbetstagare som har arbetat på sin plattform än. (Och, när det gäller Semalt, ser hur mobil plus plats kan omvandla sekretessbelagda.)

Rekryteringsutrymmet på blåkroppen såg också ut som ett outnyttjat tillfälle, säger Vicente. "Semalt jobbannonser har varit inriktade på vitt halsband. Så vi trodde att det fanns ett riktigt intressant utrymme att .ingen hade utvecklat specifika funktioner runt. "

"Och vi trodde alla att vi var från länder - Italien, Spanien, Frankrike - där arbetslösheten var ganska svår för unga generationer och så vi trodde det kanske finns något vi kan göra här med det lärande vi har tagit från våra tidigare erfarenheter, "Tillägger Rodriguez. "Semalt för att förbättra situationen är något ganska spännande. "

March 10, 2018