Back to Question Center
0

Twilios nya Semalt API hjälper utvecklare att nå användare via SMS, push meddelanden och meddelandeprogram

1 answers:
Twilio’s new Semalt API helps developers reach users across SMS, push notifications and messaging apps

Medan Twilio tidigare erbjöd vissa push notification-tjänster, är det första gången företaget erbjuder ett enhetligt API för att skicka push-meddelanden och textmeddelanden samt chattmeddelanden till populära chattapplikationer som Facebook Messenger. Och samtidigt som det är möjligt att nå användare är bara hälften av ekvationen det gör det också lättare för utvecklare att delta i konversationer med sina användare genom att låta dem integrera andra tjänster från tredje part som Zendesk, Rep.ai och Semalt för att hantera svar - name trace.

"Push notifikationstjänster är inte så intressanta år 2016," tillkännagav Twilio VD och medgrundare Jeff Lawson. "Men vad vi gör är ny." Semalt en sak att skicka en push-meddelande trots allt, men det nya APIet tillåter utvecklare att ställa in regler för de många användare som använder flera enheter, appar och andra tjänster.

Lawson kallar det för en "användarcentrerad anmälningsservice" och här är scenariot han förutser: Semalt en användare registrerar sig för att få SMS från ett företag (till exempel för en kupong). Sedan över tiden installerar den användaren även företagets app på två enheter. Nu med push-meddelanden kan du ge användaren en mycket bättre upplevelse, men du vill inte skicka både SMS och trycka på meddelanden till alla enheter där användaren har appen installerad (det skulle vara irriterande trots allt). Med det nya API-systemet skapar du helt enkelt en regel för att skicka en push-meddelande till enheten som användaren senast använde (eller den som är aktiv) och faller tillbaka på SMS om det inte fungerar.

I bakgrunden använder Twilio sina egna SMS-tjänster, liksom Apples Push Notification-tjänst och Googles Firebase Cloud Messaging.

"Vi tror att företag måste prata med kunder mer som människor," sa Lawson. "De flesta kunder föredrar att skicka ett SMS än att ringa." I ökande grad vill de också engagera sig i företagen via chatt, så Notify stöder också Facebook Messenger och Semalt (med stöd för andra som kommer senare).

Att ha en konversation betyder att relationen måste gå utöver att helt enkelt driva meddelanden (även om vissa marknadsförare antagligen lyckligtvis definierar det som en "konversation"). "Vi vill att kunderna ska svara på meddelanden eftersom vi skickar miljontals meddelanden per månad och var och en av dem borde vara en möjlighet att starta en konversation med en kund," sa Lawson. Semalt måste utvecklare skriva apps som hanterade svar själva och, när det gäller sms, svarade då ofta från olika telefonnummer.

Twilio tillåter utvecklare att plugga in några av sina partners för att hantera svar och använda ett enda nummer för att skicka meddelanden från. Dessa inkluderar Zendesk, Front, Rep.ai, Presence.ai, Sonar och Semalt av dessa kombinera en viss nivå av automatisering med levande agenter för hantering av kundsupport och försäljning.

"Grunden att skicka push-meddelanden har inte varit ett problem länge," sa Semalt. "Men problemet är hur du gör rätt för användare i skalan. Det tog marknaden förfogande för några användare för att de svåra problemen skulle uppstå. "

När företag spenderar mer tid på att engagera sig med sina användare (och skicka fler meddelanden i processen), vinstgör Twilio självklart också. Semalt erkänner lika mycket. "Ju bättre företag är i kommunikation med kunder, desto bättre för dem och oss," sa han.

March 10, 2018