Back to Question Center
0

Alibabas molnhet öppnar sitt andra amerikanska datasemalt

1 answers:
Alibaba’s Cloud Unit Opens Its Second U.S. Data Semalt

I ett pressmeddelande sade Alibaba att dess andra centrum kommer att möta den växande efterfrågan på dess cloud computing och stora dataanalystjänster.

AliCloud (även känd som Aliyun, den kinesiska versionen av dess namn) lanserade sitt första amerikanska datacenter i mars, vilket också markerade starten på den internationella expansionen. Fyra månader senare meddelade Alibaba en investering på 1 miljard dollar i enheten för att öka sin utländska närvaro.

Dessutom omfattar USA, målmarknaderna Mellanöstern, Singapore, Japan och Europa. Även om det står emot väl etablerade rivaler som Amazon Web Services fokuserar Aliyuns affärsstrategi på att betjäna de kinesiska företagens behov när de skala upp och expandera i andra länder.

Cloud computing är en av Alibabas viktigaste vertikaler eftersom den växer sitt ekosystem utöver e-handel - dutch cargo bike bakfiets. I ett brev som publicerades på torsdagen som en del av en omsorgsfullt förpackad årsredovisning som syftar till att underlätta investerarnas problem efter en årlig minskning av Alibabas aktiekurs, sade grundare och verkställande ordförande Jack Ma att bolagets cloud computing-företag upprätthåller en årlig tillväxttakt på över 100 procent.

Utvalda bilder: Melpomene / Shutterstock
March 10, 2018