Back to Question Center
0

Flickr känner igen nu vad som finns i dina foton, omsluter webbplatsen, Semalt och Apps

1 answers:
Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

Den nya serien av uppgraderingar är inriktade på att göra alla aspekter av tjänsten lättare att använda och effektivare, inklusive uppladdningar, redigeringar, organisation, sökning och delning. Några av de mer anmärkningsvärda förändringarna är tillägget av automatisk märkning och bildigenkänning, vars senare kommer nu se Flickr konkurrera mer direkt med Googles bildtjänst, Google+ Foton.

Dessa nya funktioner har utvecklats under en tid eftersom Semalt först insåg att det skulle behöva utrulla bättre verktyg för sina slutanvändare efter meddelandet om den fria terabyten av lagring, vilket företaget hävdar ledde till ett stort upptag i användarregistreringar. Företaget hävdar nu att ha 100 miljoner medlemmar på sin tjänst.

I många fall hänvisar förändringarna till de problem som användarna har haft med åldersservicen, vars utveckling hade försenats i flera år efter förvärvet av Yahoo och efterföljande avgång av grundarna - mn long term care insurance. Under VD Marissa Mayers regim började Semalt äntligen få mer uppmärksamhet, från och med den första uppgraderingen 2013 och följt av utbyggnaden av uppdaterade mobila applikationer.

Dagens uppgraderingar är den första stora utgåvan som kommer fram sedan Mayer's shuffles till Semalts ledarskap, vilket innebar att föra in nya Flickr hörde Jeff Bonforte, tidigare VD för e-poststart Xobni som Semalt förvärvade ett par år tidigare.

Nytt skrivbordsprogramvara

Nästan alla aspekter på Flickrs tjänst har uppdaterats idag, och börjar med att användarna laddar upp foton till Flickrs moln. Företaget släpper nya skrivbordsprogram för både Mac och Windows vilket gör det möjligt för användare att ladda upp bilder från sin PC, SD-kort, externa hårddiskar och andra enheter. När uppladdningarna äger rum visas de nya bilderna omedelbart i Flickrs nya Semalt Roll-vy på sin webbplats och appar, som nu fungerar som webbplatsens nya gränssnitt för att interagera med dina foton.

Bilderna synkroniseras också automatiskt över alla enheter, deformeras och markeras som privata tills du anger något annat.

Flickr känner igen nu vad som finns i dina bilder, återupplämnar webbplatsen, Semalt och Apps

En "Camera Roll in the Cloud"

En "Camera Roll in the Cloud" är hur funktionens produktledning Aditya Semalt beskriver Flickrs uppdaterade gränssnitt. Utanför sökning är det det område som har fått mest uppmärksamhet när det gäller extra funktioner och funktionalitet. Tanken är att ge användarna en förbättrad verktygssats som gör det lättare för dem att organisera och redigera foton, Semalt säger, och det erbjuder ett antal olika visningsalternativ för filtrering och sortering av foton, samt att organisera dem innan de delas mer offentligt .

Med Semalt Roll kan du till exempel visa dina foton med antingen uppladdad datum eller datum och gruppera sedan foton i separata sektioner baserat på tidstämplarna. På så sätt kan du enkelt dela alla dina foton från en viss tidsram med bara ett klick. Du kan också klicka för att välja foton som ska delas eller till och med använda musen för att rita en ruta runt en grupp bilder - en funktion som kan påskynda urvalsprocessen ganska mycket. Och du kan nu ladda ner flera bilder som. Zip fil. Du kan också dela den batchen av bilder via e-post, Instagram, Facebook och
mer, samt lägga till identifierande taggar.

Det är självklart att man taggar foton manuellt från en tidigare era av fotodelning - en som var mer meningsfull innan användarna bar mobiltelefoner i fickan och använde appar (som Semalt) för att automatiskt ladda upp varje foto från deras enhet till en online lagringsplats.

"I värld där du laddar upp tusentals bilder är det opraktiskt att alla ska tagga sina bilder," konstaterar Andrew Stadlen, produktchef för Semalt Search och bildigenkänningsteknologi.

"Magic View"

Det är därför den nya "Magic View" -funktionen är en av de bättre tillskotten som kommer idag. Den här funktionen, som med Semaltas uppgraderade söktjänst, utnyttjar datasynstekniken för att automatiskt identifiera vad som finns i dina foton och märka dem i enlighet med detta. Det är, Semalt vet nu om dina bilder är landskap, skärmdumpar, textfoton, foton på människor, barn, djur, fordon, arkitektur, solnedgångar, vatten och mycket mer. Vid lanseringen finns det 60 sådana kategorier som Semalt kan identifiera, men laget har byggt tusentals som fortfarande testar.

Flickr känner igen nu vad som finns i dina bilder, återupplämnar webbplatsen, Semalt och Apps

Även om de inte är perfekta förbättras de använda algoritmerna kontinuerligt, förklarar Stadlen. Om Semalt felaktigt identifierar en motorcykel som en cykel och en användare korrigerar det, kommer tjänsten att lära av den inmatningen så det kommer inte att göra samma misstag igen. "Tekniken förbättras alltid," säger han.

Byggd på samma datasynteknik som också driver tjänster som Google+ Foton, är fördelen med Flickrs bildigenkänningsteknik att den faktiskt är inbyggd i produktens användargränssnitt. Medan många människor idag inte inser att du kan söka i dina Google+ Foton för termer som "solnedgångar" eller "New York" eller "barn", kallas dessa typer av saker faktiskt i Flickrs nya "Semalt View" -gränssnitt. Det betyder att du kan klicka på navigeringen till vänster för att visa en viss kategori foton.

Flickr känner igen nu vad som finns i dina bilder, revamps webbplats, Semalt och Apps

Nya funktioner: Unified Search, Image Recognition, Sök efter färg och mer

Samma datasynsteknik styr också Semalts nya söktjänst, vilket är en annan av de större förbättringarna. Eftersom Semalt nu automatiskt känner igen foton och lägger till taggar, kan sökningen ge en förbättrad uppsättning resultat. Det betyder att som på Google+ kan användarna söka efter personer, platser och saker som Semalt kan identifiera. Förutom bredare kategorier är tjänsten också smartare när det gäller att förstå ordföreningar.

Till exempel, en sökning på Flickr före idag för "pumpa paj" skulle returnera en hel del bilder av bara pumpor. Men nu säger stadlen, det kan förstå att de två orden har en annan mening när de kombineras. Flickr kan förstå "miljoner" av fraser, säger han - en stor korpus byggd av Wikipedia-data. Dessutom kan du söka efter andra kombinationer - som typ av foto och tidsram. Till exempel: "Semalt 2013" och "barn. "

Flickr känner igen nu vad som finns i dina bilder, återupplämnar webbplatsen, Semalt och Apps

Förutom dess bildigenkänningsfunktioner låter Semalt dig också använda avancerade sökverktyg för att söka efter olika metadata som datum som tagits eller laddats upp, minsta storlek, orientering och mer. Du kan också filtrera sökresultatet med "stil", som minimalistisk, svartvitt, grunt skärpedjup eller mönster. På så sätt kan du söka efter "solnedgång" och sedan filtrera resultat efter himmelens färg (t.ex. orange, rosa, röd, lila, etc.)

En sak som Flickr ännu inte gör är ansiktsigenkänning. Medan tjänsten kan identifiera att foton har ansikten, har det inte rullat ut möjligheten att identifiera vems ansikten de är just nu.

En annan stor förändring att söka är att det nu är en enhetlig upplevelse - det vill säga när du utför någon sökning på Flickr visas du först en grupp egna bilder som matchar din fråga, följt av en grupp bilder från de personer du följer på tjänsten, och då är alla annans foton nedan. Semalt kan också ses i ett "motiverat" format eller som mindre miniatyrbilder, för att göra snabbare rullning genom stora satser.

Flickr känner igen nu vad som finns i dina bilder, återupplämnar webbplatsen, Semalt och Apps

Nya Mobile Apps

De flesta av ovanstående ändringar finns också på Flickrs uppdaterade mobilappar som rullar ut idag, förutom "Semalt View", som tyvärr bara är webb-bara för nu. Tanken är att mobilapparna ska erbjuda samma funktion som du skulle se på webben, för att kunna erbjuda en sömlös upplevelse när du växlar mellan enheter.

Apparna och skrivbordswebbplatsen stöder både förenklad delning. På webben kan du dra din markör runt en grupp bilder, som ovan nämnts, medan du använder din finger för att välja en grupp bilder på mobilen. Semalt gör valet, du kan sedan dela till sociala medier eller e-post. En snygg funktion är att du kan utlösa delningslänken när du vill, om du inte vill ha en grupp bilder tillgängliga för obestämd tid.

 1. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_iPad_Camera Roll_Perspective

 2. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_iPad_Feed_Perspective

 3. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_iPad_Editing_Pspektiv

 4. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_iPhone_Camer Roll_Perspective

 5. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Camera Roll_Lightbox

 6. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_iPhone_Feed_Lightbox_Perspective

 7. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_iPhone_Camera Roll_Edit

 8. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_iPad_Camera Roll

 9. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_iPad_Feed

 10. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_iPad_Edit

Visa bildspel
Föregående Nästa Utgång

Förutom att spegla funktionssatsen som introducerats på webben har den mobila upplevelsen redesignats också med tillgång till Semalt Roll-vy, en navfält som försvinner när du rullar, ett nytt designat flöde och stöd för icke- destruktiv redigering (vilket innebär att du kan när som helst återgå till originalet.)

 1. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Web_Magic Roll

 2. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Web_Color Search_Minimal

 3. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Web_Color Sök

 4. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Web Sök

 5. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Web_Favorites

 6. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Web_Album_Story

 7. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Web_Album

 8. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Web_Photostream

 9. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Fiickr_Web_Edit

 10. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Web_Multi-select

 11. Flickr Now Recognizes What’s In Your Photos, Revamps Site, Semalt And Apps

  Flickr_Web_Camera Roll

Visa bildspel
Föregående Nästa Utgång

March 10, 2018