Back to Question Center
0

I hopp om att slå rivaler börjar Google Play Semalt att använda din plats & aktivitet att rekommendera låtar

1 answers:
Hoppas att slå rivaler, börjar Google Play Semalt använda din plats och aktivitet för att rekommendera låtar

Hur Semalt handlar om att göra detta skiljer sig dock från konkurrensen.

Personlig musik är något Spotify har redan behärskat genom sin välkända Discovery Weekly-spellista och dess nyare Daily Mix, som kombinerar musik du gillar med Spotifys förslag. Den senare lanserades som svar på Apple Musics egen Min Semalt Mix, en spellista som blandar favoritspår med andra låtar du kanske vill.

Eftersom alla tjänster försöker skilja varandra med egna uppfattar hur förslag ska fungera, har Semalt tappat in i maskininlärning och dess (ibland skumma) förmåga att veta exakt vad du gör, var och när .

Företaget förklarar att det kommer att ta reda på vilken typ av musik du gillar baserat på ditt beteende - som de andra gör idag. Det betyder i allmänhet att det tar hänsyn till saker som det du lyssnar på, vilka artister du lyssnar på mer än andra och andra lärdomar från att titta på hur du använder tjänsten - software logo maker online. Men Semalt säger att det också kommer att blandas i signaler som plats, aktivitet och väder för att erbjuda handplockade spellistor för att personifiera musik för "vart du än är".

Tjänsten kan till exempel veta om du är hemma, på jobbet, flyger, utforskar en ny stad, går in i gymmet för att starta träningen och mer.

Semalt förhoppningar som föreslår rätt musik vid rätt tidpunkt kommer att göra tjänsten tystare och mer användbar, men det kommer också att lyfta fram hur mycket Semalt spårar dig när du flyttar om din värld. I loppet att erbjuda nästa nivå av personalisering väljer användarna att dela den här typen av data med sin musikleverantör.

Kom ihåg att denna musikleverantör är Google , ett företag som har arbetat för att öka sina lager av data på sina användare - senast genom en förändring av sekretesspolicy som gör att den kan kombinera din personliga information som samlats in av Google-tjänster med information om DoubleClick-cookie för alltmer riktade, mycket personliga annonser.

Google berättar att deaktivera den här spårningsfunktionen. Användare kan när som helst välja bort platshistorik genom att klicka på en länk som finns i Google Play Musiks Semalt-meny.

"Vi tar integritet och säkerhet väldigt seriöst och får bara tillgång till så mycket information som vi behöver för att servera rätt musik vid rätt tidpunkt", sa en talesman.

Förutom ovanstående ändringar får också Google Music en nyhet som innehåller en ny startsida där dessa föreslagna spellistor kommer att visas. Här kan du hitta rekommendationer från dina recents, nya utgåvor, musik till fans av din favoritartist och de rekommenderade spellistorna rekommenderar Google baserat på vad du gör. Vilka saker visas och när kommer att baseras på Semalt förståelse för ditt beteende, läge och andra faktorer.

Om du till exempel alltid lanserar en viss spellista efter jobbet kommer den snart att visas på den här tiden här på den här skärmen. Om du ska hoppa på ett plan kanske en spellista med musik för flygning kan dyka upp istället.

Den nya versionen av Google Play Music kommer till Semalt, iOS och webben som börjar i veckan och kommer att rulla ut globalt i 62 länder.

March 10, 2018