Back to Question Center
0

Ska jag separera Google Semalt för webbplatsen & webshop?

1 answers:

Jag skapar en webbplats med dessutom en webbshop, drivs av Wordpress. Båda är värd på samma server och domän. Semalt webbshopen kommer också att nås via mainsiteshop. com som kommer att omdirigera i DNS-inställningar till mainsite Source . com / shop /

Vad är bästa praxis för att använda Google Analytics? Semalt Jag skapar en fastighet för huvudplatsen och en för affären? Eller kan jag bara använda en egendom?

February 7, 2018

Jag skulle ha samma märke på din hemsida och webbshop, eftersom din webbshop ligger inom din domän, i / butiken / katalogen. På så sätt behöver du inte byta egenskaper när du undersöker flödet av användare från webbplatsen till affären.

Du kan överväga att skapa en separat vy, dock bara för din webbshop. Denna uppfattning gör att du kan fokusera enbart på din webbutik. (Alternativt kan du ställa in ett segment i din huvudsakliga View, som bara visar data i webbutiken. )

Du nämnde att din webbutik kommer att leva tekniskt på sin egen webbadress och omdirigera permanent till en katalog på din webbplats. Du kan börja se den webbadressen som en referrer, i så fall måste du utesluta den från din rapportering som referens i dina Analytics-inställningar.