Back to Question Center
0

Kan ett sitemapindex innehålla andra sitemapindex? - Semalt

1 answers:

Jag har en tvåspråkig webbplats med ett sitemapindex för varje språk som länkar till flera olika webbplatskartor (en för videor, en för statiskt innehåll och en för artiklar). Jag skulle vilja presentera en annan webbplatskarta som länkar webbplatskartorna, så jag kunde länka den webbplatskartan i robotarna. txt i roten och behöver inte ha en robot. txt för varje språk.

Är det giltigt? Eller finns det en enklare lösning på mitt problem?

. - tappeti elastici rettangolari usation
February 7, 2018

Jag är inte säker på om detta har förändrats under åren sedan det här ställdes. medan du i teorin kan (som det första svaret står), i praktiken kommer Google åtminstone att ge dig ett fel (enligt deras webbverktyg):

Felaktigt Sitemap indexformat: Nested Sitemap index

På Google-hjälpsidan anges vidare:

En sitemapindexfil kan inte lista andra sitemapindexfiler, men barasitemap-filer. Google. com / webmasters / answer / 35738

Ja, du kan ha ett sitemapindex som innehåller referenser till andra sitemapindexer [ source ], så länge de är alla på samma domän.

Uppdaterad: Indexindexfiler kan inte innehålla andra indexfiler - Varje sitemapindex kan innehålla länkar till vanliga webbplatskartor. Flera sitemapindex kan dock skickas till Google individuellt.

Varje enskilt sitemapindex kan innehålla upp till 1000 referenser till en annan . Om du behöver referera mer än så skapar du flera sidkatalogindex och skickar in var och en.

Varje enskild sitemap kan innehålla upp till 50 000 sidreferenser . Om du behöver mer än det, dela dem över flera webbplatskartor.

Det finns ett enklare sätt men bara om ditt webbhotell paket tillåter det.

Varför inte skapa underdomäner för varje språk?

Varje underdomän kan sedan pekas på en separat mapp, och i princip kopierar du allt så att båda mapparna är identiska, så ändrar du innehållet på de nya presentationssidorna (till exempel index. html) för att matcha olika språk. exempel. comDokumentrots av ovanstående URL: / home / user / public_htmlInnehållet i dokumentrot:index. html index. css sitemap. xml robotar. Text

Då kan du planera en inställning så här:

  URL: http: // fr. exempel. comDokumentrots av ovanstående URL: / home / user / french / public_htmlInnehållet i dokumentrot:index. html
index. css
sitemap html. 

MEN

Om du använde absoluta söknamn i några av dina skript, måste du ändra dem också. så i ovanstående exempel, om kopia av index. html hänvisar till index.