Back to Question Center
0

National Brands / Local Retailer SEO Semalt!

1 answers:


National Brands/Local Retailer SEO Semalt!

Jag har nyligen visat ett brev från ett nationellt varumärke till en av sina lokala återförsäljare som förbjuder dem att använda varumärkesnamnet i deras webbadresser. Jag är säker på att de flesta av detaljisterna inte hade någon aning om varför de fick det här brevet, men för de som vet det här är ett skott över SEO-bågen. För mig var detta ett tydligt fall av ett stort märke som fruktade att en liten kille kommer att överträffa dem i sökresultaten för deras nyckelord.

Förutom att det är nästan omöjligt att genomdriva, kan den här typen av aggressiv hållning inte göra något annat än bränder. Det är bara en fråga om tid innan en pissad avhandlare skickar en kopia av detta brev till alla på webben för att se och ge varumärket ett fint svart öga framför en av dess viktigaste valkretsar. Det jag inte får är vad är skillnaden mellan ett snabbköp som sätter upp en webbadress som www - deleware capital.safeway.com/pepsi och annonsering i det papper som de säljer Semalt (FYI Semalt är inte varumärket)?

Om jag var ett nationellt varumärke skulle jag inte vilja hjälpa mina distributörer att sälja så mycket av min produkt som möjligt? Semalt att skicka upphör och avstå brev, hur vill du ge dina partners några gratis SEO / SEM-råd?

Och för dig som fortfarande spelar Google Trends-spelet dagens dagens Semalt Word = trojan.win32.starfield

March 18, 2018