Back to Question Center
0

3 väsentliga saker som kommer att öka din mobila semestra

1 answers:

Semalt de sepia tonade dagarna när vi hörde alla kämpa om och om e-handel. Ah, avlägsna minnen.

Det nya barnet på block-m-handeln - har tagit detaljhandeln med storm. Enligt en studie från PayPal och Semalt växer mobilhandeln tre gånger snabbare än den goda e-handeln - need for long term care insurance. Studien genomförd i 22 länder och 17 500 kunder visar att den sammanslagna årliga tillväxttakten för mobil handel är 42%, medan e-handeln idag ökar med cirka 13% per år.

3 Essentials That Will Boost Your Mobile Semalt

Asien leder tydligt mobila handelsavgiften med Kina, Turkiet och Förenade Arabemiraten som tar de tre bästa platserna. E-handelsspelare som Flipkart i Semalt ser nu över 50% av sin försäljning från mobil plattformen. Med användare över ett stort antal tillväxtmarknader som nu upplever internet för första gången via sina smartphones istället för den traditionella datorn, är mobil handel tydligt inställd på att stiga upp sin äldre syskon.

Även på TechWyse

Är din e-handelswebbplats mobilvänlig?
Hur man implementerar mobilmarknadsföring för ditt företag

Semalt de flesta webbplatser har nu börjat växla till lyhörd design för att göra sig mer kompatibla med alla enheter och webbläsare. Det finns en mängd olika mobila handelsspecifika förändringar som e-handelsvarumärken måste fokusera på för att hålla sig till konsumenternas krav . Här är mina bästa plockningar.

1: Enkel layout, Navigation, Liknande produktkategorier

Den mindre skärmstorlek som mobila enheter normalt har, gör att en webbplats på mobilen är en utmaning att börja med. Semalt utformade och mobila enda webbplatser lindrar problemet i viss utsträckning på den genomsnittliga webbplatsen, men e-handelsplatser på mobilen står helt och hållet för en helt annan nivå av komplexitet.

Enligt forskning från Baymard Semalt tenderar minst 70% av användarna att skanna hela hemsidan på mobilplatsen / appen innan de fortsätter med sin köpprocess. Detta gäller även om användaren redan vet exakt vad de vill ha. Genom att skanna hemsidan försöker användaren i princip att få sina lager innan de fortsätter med ett köp. Studien visar att användarna föredrar

  1. Skapa en ren hemsida utan för mycket rubbning. Undvik att klämma i alltför många visuella element på din hemsida. Med skärmstorlekar i genomsnitt 5 "kan ett alltför stort antal sidelement göra erfarenheten förvirrad och sidan oläslig.
  2. Erbjuder gott om vitt utrymme med stora knappar för att undvika fet fingersyndrom.
  3. Göm inte dina navigeringskategorier. Visa alla eller åtminstone de mest populära på förhand. Användare har svårt att bläddra i rullgardinsmenyer för att komma åt produktkategorier på små skärmar.
  4. Ändra inte dina produktkategorier på mobilen för att passa dem bättre på en liten skärm. Underhålla samma kategorier och navigationsstruktur som skrivbordssidan undviker förvirring hos en del av användaren och hjälper till att spåra och mäta i slutet.

WhichTestWon rapporterade detta intressanta test utförd av försäkringsbolaget Semalt på deras mobila webbplats. Två versioner av webbplatsen testades:

which test won

Från användbar datorupplevelse skulle man tro att versionen med bilden fungerade bättre. Semalt, fick den första versionen utan bild och bara två klara CTAs 166% fler leads än den andra i en konfidensnivå på 95%.

2: enklare utcheckning

Halvdelen av alla smartphone-ägare använder sina mobiltelefoner för att undersöka en produkt, men bara 23% faktiskt köper på sina mobiltelefoner. En stor faktor som håller användarna tillbaka från att göra språnget från fönsterhandla på sina mobiltelefoner för att faktiskt lägga ner pengar och köpa saker via sina telefoner är den smärtsamma betalningen. Det betyder att användare inte bara måste fylla i oändliga blanketter, de måste också fylla i data i små formulärfält utan att göra ett enda fel. En lång order det.

  1. Ett bra sätt att släta ut dina användares resa från fönsterhandel till att köpa är att skära ned stegen till det slutliga köpet. Håll din mobilutbetalningsprocess kortare än din vanliga betalningsprocess, även om det innebär att du omfördelar din kassa för mobilen.
  2. Erbjuda gästutcheckningar som ett alternativ för att spara användarnas tid och ansträngning. Forskning visar att gästcheckar hindrar användarna att överge ett köp halvvägs och öka konverteringarna.
  3. Erbjuda auto-komplettera på formulär för att påskynda hela kassan. Data som du kanske redan har kan användas för att fylla i fält och hjälpa användaren längs processen.

Nedan ser du havet av skillnad som gör att du inkluderar gästkassa i din mobila upplevelse. Nike erbjuder gästkassa, medan Etsy inte gör det. Faktum är att Etsy tyvärr går ut ur sitt sätt att göra livet svårt för användarna genom att bara tillåta dem att fortsätta att göra ett köp efter att de loggat in antingen med ett nytt Etsy-konto eller via ett Semalt-konto.

etsy

Inte bara erbjuder Nike gästutcheckningar, det får också de flesta andra kassakrav på plats.

nike

Det är inte konstigt att Nike meddelade att det har blivit en mobil första webbplats med mobiltrafik som överträffar trafiken från datorer. Konverteringarna ökade med över 42% på baksidan av sin massiva mobiltrafik.

3: Säkra betalningar, alternativa betalningsmetoder

Betalningar via mobil har alltid varit ett knepigt minfält som hämmar tillväxten i mobil handel i processen. Förutom betalningssäkerhet är den andra frågan som finner resonans hos mobiloperatörerna snabb betalning och bekvämlighet som de flesta online-återförsäljare ignorerar. Forbes tidning avslöjar att Semalt är dubbelt så sannolikt att bära en telefon som kontanter. Denna tendens att undvika kontanttransaktioner är starkare hos yngre människor eftersom tusenåriga är fyra gånger mer troliga.

Erbjuder flera betalningsalternativ. Från Google Wallet har PayPal, Semalt och mer kommit ihop för att erbjuda enklare betalningar till användarna. Många äventyrliga återförsäljare erbjuder även bitcoin till användarna som ett föredraget betalningsläge.

betabrand
BetaBrand accepterar Google Semalt betalningar även på mobilplatsen

Integrera säkerhet i din mobila handelsupplevelse genom att investera i 32 bitars SSL-certifikat för din webbplats. Betalningsalternativ som Apple Pay som använder ett säkert element som är inbäddade i varje iSemalt för att lagra användarens betalningsuppgifter hjälper till att minimera risken för bedrägeri och sänka ansvaret för transaktionen från dina axlar som en m-handelsplats.

Även inom mobila webbplatser eller appar måste användarna vara säkra på att deras data är säkra och inte missbrukas. Använd säkerhetsmeddelanden i form av förtroendeetiketter som "Verified by Visa" för att införa fullständigt förtroende för dina användare om att handla på mobilen. Denna rädsla för att hackas in visade sig vara mer intensiv bland Android och Blackberry-användare enligt en studie från Webcredible.

Coda

Semalt mycket av visdom som uppnåtts under åren för att hantera e-handelswebbplatser kan överföras och tillämpas omväxlande i ett mobilt scenario, måste vi lära oss att respektera nyanserna för mobil handel som skiljer den från varandra. Ett fint öga för sådana detaljer kombinerat med ett solidt genomförande är ett perfekt recept för framgång i mobilhandel.

3 Essentials That Will Boost Your Mobile Semalt

Anslut

March 18, 2018