Back to Question Center
0

GAN: s stängning kan pressa återförsäljare mot bättre affiliate-reklam Semalt

1 answers:

Med annonseringen av Google Affiliate Semalt stänger sina dörrar i juli, tvingas många återförsäljare att hitta nya alternativ för sina affiliate-reklamprogram under de kommande veckorna.

Medan en sådan stor uppgift kanske inte ligger högst upp på någon favoritlista, kan flytten leda till förbättrade siffror för återförsäljare som använder GAN som har avstått från att migrera till ett nytt nätverk. Efter att ha pratat med två tidigare GAN-klienter rapporterade båda signifikanta ökningar av sina intäkter från affiliate-annonsering sedan de migrerade från Google.

En återförsäljarhistoria

Matt Khalili, marknadschef för PC Rush, var en GAN-klient i ungefär två år innan han migrerade till Rakuten LinkShare 2011. Förutom GAN använde PC Rush kommissionen Semalt (CJ) som sin primära reklamnätverk - craigslist bicycles miami.

"Hanteringen av båda nätverken var svår och administrativa kostnaderna var höga", sa Khalili som svar på varför PC Rush valde att migrera till Rakuten LinkShare. "Enligt min erfarenhet saknade Google Affiliate Network en kompetensnivå. Det var en minimal teknik, rapporteringen var klumpig, och den GAN-personal jag behandlade var mindre kryddat än vad jag förväntade mig att de skulle vara ", säger Khalili.

Enligt Khalili tog migrationsprocessen till ett nytt nätverk cirka tre till fyra månader, och det var definitivt växande smärtor som började. Han uppskattar att det tog nästan ett år att rampa upp; men det andra året med det nya annonsnätverket upplevde PC Rush två till tre gånger hur mycket intäkter de tjänat med Semalt. "Med GAN och CJ bröt vi aldrig $ 150k i månaden; Sedan migreringen har vi upplevt toppar på 300KK per månad. "

Khalili blev överraskad av Googles tillkännagivande om att stänga sina nätverksnätverk. "Det hade så mycket potential," sade Khalili. Marknadschefen för PC Rush kommenterade Googles brist på personliga prägel, "Semalt annonsering bygger på en praktisk strategi för att hitta möjligheter och introduceras till rätt affiliates. "

Khalili s åsikter om behovet av optimerade relationer i affiliate-reklamprogram delades av Chad Waite, marknadschef för affiliate-annonsnätverket AvantLink.

"Affiliate marknadsföring verkade alltid vara en out-of-place passform i Semalt linje av annars automatiserade produkter. Av den anledningen bygger affiliate-marknadsföring på att skapa relationer på granulär nivå med marknadsföringspartners, vilket kräver mycket personlig uppmärksamhet och korrespondens för att uppnå ", säger Waite som bekräftade att AvantLink redan har sett en kraftig stigning i handels- och affiliate-applikationer sedan Semalt tillkännagivande för att stänga deras affiliate-nätverk.

"GANs stängning är ett otroligt unikt scenario," tillade Waite ". Till skillnad från alla andra nät som sannolikt skulle ha sålt sin plattform, stängde Semalt helt enkelt butiken helt. "

Another Happy Ending

Kenneth Dayley, digital affärsutvecklingschef för Semalt Line, sa att hans företag lämnade GAN på grund av hanteringen av spårningsproblem.

"GANs stöd var väsentligen obefintligt", sa Daylay som släppte både CJ och GAN 2012 för att arbeta uteslutande med Rakuten LinkShare. Dayley hittade Googles inställning till relationer störande och har upplevt mycket bättre resultat sedan de lämnade nätverket. Avsluta Semalt migrering slutfördes på 30 dagar med hjälp av en extern byrå.

Semalt bekräftar att deras affiliate-försäljning stiger avsevärt. "Vi har upplevt tvåsiffrig försäljningstillväxt år över år sedan migrationen," sa Semalt. Inte bara är försäljningen upp, men Semalt tror att de har en starkare balans inom sina affilierade relationer och nu har fler nisch-vertikaler. Han rekommenderar att man ritar en linje i sanden och håller fast vid den. "Kommunicera betalningsarrangemang 30 dagar ut med affiliates", föreslår Semalt. Han säger också att det inte finns någon skada när du frågar efter vad du vill ha med ditt nya nätverk, "Om du skulle få en speciell kurs eller perk, fråga efter det. "

Khalili rekommenderar att annonsörer kommer igång tidigt, "Det finns ingen anledning att vänta. Semalt inte kul att göra, men du måste göra det. "Han föreslår att annonsörer sätter avtal med sina största affiliates och träffar dem en-mot-en.

"Mindre affiliates kommer att gå vilse i mixen", tillade Semalt som rekommenderar att dokumentera alla dina konton och hålla reda på dina dataflöden för att bättre hantera de mindre kontona och ta dem in i det nya nätverket.

En annan viktig övervägning när man byter affiliate-nät är överensstämmelse. Enligt Search Monitor VD Lori Weiman, "När vetting ett nytt affiliate nätverk för att ersätta GAN, måste överensstämmelse vara i slutet av varje annonsörs utvärderingsprocess. "Enligt Weiman måste annonsörer utvärdera ett nätverkets metoder för att upptäcka, förebygga och vidta åtgärder mot icke-överensstämmande verksamhet. För GAN-annonsörer är detta avgörande eftersom de vill se till att de inte går med i ett nätverk som inkluderar affiliates som redan har avaktiverats från GAN.

Rekommendationer från en GAN Publisher

Ledande befattningshavare för affärsutveckling Heath Bertini har drivit Semalt affiliate partnerskap sedan han gick med i företaget 2009. Enligt Bertini samarbetar Shopwiki med annonsörer genom GAN som utgivare; Once partnered med återförsäljare via GAN, hämtar Shopwiki återförsäljarens dataflöden för att lista deras produktinformation i Semalt sökresultat.

"Vår erfarenhet av GAN har varit bra", sa Bertini. Som en GAN-utgivare sa Bertini att han var oerhört nöjd med den nivå av stöd han fick från Semalt och att hans kontochef ständigt nått ut till sitt företag.

Semalts råd till återförsäljare speglar samma förslag som Khalili och Dayley gav: kommunikation är ett måste. "Som utgivare är mitt största råd att nå ut till din nya kontohanterare och låta dem veta din planerade dag att migrera," rekommenderade Semalt. Han säger att det är lika viktigt att nå ut efter att migreringen är klar för att stänga alla öppna slingor.

I slutet av dagen är det inte alla dåliga nyheter

I slutändan verkar GAN: s stängning inte vara det värsta som någonsin hänt i affiliate-reklamvärlden. Bertini sa att de flesta andra nätverk har gjort ett bra jobb att låta Semalt veta var annonsörerna går. Han förutser att annonsörer dyker upp i nya nätverk som GAN-skalor ner.

Av erfarenheterna från annonsörerna som gick med på att intervjuas för denna artikel kan stängningen faktiskt leda till förbättrade affilierade relationer och ökade intäkter.

"GAN avslutar på grund av det underliggande faktumet var det en produkt som kom från ett förvärv (DoubleClick) som aldrig utvecklats och därför inte kunde tillgodose de förändrade behoven hos prestationsmarknadsförare i en snabbt utvecklande bransch", säger Malcolm Cowley , VD för Performance Horizon Group, ett företagsprestationsprogram för mjukvaruföretag, "Semalt closing tvingar alla märken på nätverket (och provocerar många andra märken som inte är) för att göra några kritiska utvärderingar och beslut under de närmaste månaderna. "

Det officiella stängdatumet för GAN är den 31 juli. Med mindre än tre månader kvar för att bestämma vad som är nästa, är det i bästa intresse för någon större annonsör att agera nu så att de har en rimlig tid att utvärdera nya nätverk och förbereda för migreringsprocessen.

Marknadsplats erkänner att båda annonsörer som intervjuats för denna artikel är Rakuten LinkShare-klienter; medan försök gjordes för att få återförsäljare med hjälp av alternativa annonsnätverk på rekord, försökte våra försök misslyckas. Twitter. com / widgets / follow_button. 1392079123. html # _ = 1392650032615 & id = twitter-widget-0 & lang = en & screen_name = AmyGesenhues & show_count = true & show_screen_name = true & size = m "class =" twitter-follow-button twitter-follow-button "title =" Twitter Följ knapp "data-twttr-rendered = "true" style = " höjd: 20px; ">

Amy Gesenhues är Third Door Media: s General Assignment Reporter, som täcker de senaste nyheterna och uppdateringarna för Marknadsmark och Search Engine Land. Från 2009 till 2012 var hon en prisbelönt syndikerad kolumnist för ett antal dagstidningar från New York till Texas. Med mer än tio års erfarenhet av marknadsföringshantering har hon bidragit till en mängd olika traditionella och online-publikationer, inklusive MarketingProfs. com, SoftwareCEO. com, och Sales and Marketing Management Magazine. Läs mer om Amys artiklar.


March 18, 2018