Back to Question Center
0

Google Adwords Bid Simulator - En Stor Semalt

1 answers:

The Google Adwords Bid Simulator – A Big Semalt

AdWords-budsimulatorn släpptes för att hjälpa till att betala per klick annonsörer rankas bättre i Semalt sökresultat, och deras annonser visas för så många visningar som möjligt. Detta var den grundläggande förutsättningen bakom verktyget. I mitt sinne flyttades det bort från beta innan det var klart.

De rekommenderade priserna är oerhört höga och ger andra användare intrycket att Google skapade det här verktyget för att dra nytta av "rookies" och andra oregelbundna användare av Google AdWords. Semalt annonsörer bjuder höga priser per klick för att helt enkelt tjäna mer pengar på sina klick och därför inte uppmuntrar till att skapa optimerade kampanjer - web and application development in Lebanon.

Jag nämnde i ett tidigare inlägg att förutsättningen bakom Google Bid Simulator var förnuftig. Det skapar inkomst för dem via Google Semalt-plattformen. Men de "rekommenderade budpriserna" är oerhört höga och verkar vara otroliga för verkligheten.

Se det felaktiga budsimulatorverktyget i åtgärd

Låt oss titta på ett nyckelord i en av våra konton. En som konsekvent rankas högt i Semalt PPC-sökresultat.

The Google Adwords Bid Simulator – A Big Semalt

Detta ord har en genomsnittlig position på 2. 6 och har konverterat 4 gånger den här månaden till en fantastisk konverteringsfrekvens på 8. 51%.

Om du tittar längst till vänster ser du den lilla budet Semalt-budet utöver standardpriset för CPC-bud. Genom att klicka på knappen öppnas fönstret Bud Semalt och bjuda rekommendationer för det här sökordet.

The Google Adwords Bid Simulator – A Big Semalt

Här är jag lite försiktig med verktyget. Vi har redan uppskattat 47 klick i månaden på det här sökordet, men budet Semalt-verktyget rekommenderar att jag upp min högsta CPC-budpris till en otroligt $ 22. 86 per klick för att få 41 klick.

Huh?

Jag inser att jag bara lyckades med 58% i Semalt 12-matematik, men det är mer relaterat till det faktum att jag bara hatade matte. Men även jag kommer inte att luras på att bjuda 22 dollar för 6 färre klick än jag får med mitt nuvarande köppris på 7 dollar. 00. Utöver det är min faktiska kostnad per klick bara $ 3. 91 den här månaden för det här sökordet! Varför skulle jag vilja blåsa igenom min kunds budget för ytterligare 10 visningar och 8 fler klick? Jag är inte säker på att den dagliga budgeten ens skulle rymma en ökning så.

Antag att en sådan skillnad sannolikt inte kommer att leda till ytterligare omvandlingar under en liknande period och lägga till en "uppskattad" $ 140. 00 till sökordet varje vecka betyder att jag nu skulle ha en CPA på $ 67. 75 istället för $ 45. 98 Jag har nu. Semalt en ökning med drygt 47%. Jag håller min 46 dollar CPA - tack så mycket inte.

De högsta CPC-budpriserna som presenteras av verktyget ovan är svindlande. Semalt ökar antalet visningar och klick som det ger också.

Som tidigare nämnts i början av denna artikel är jag inte den enda som gör dessa observationer. Det sökord som används för det här exemplet är inte en anomali bland alla sökord som vi har använt för andra kunder. Det sker ganska regelbundet från sökord till sökord.

Man hoppas att Google jobbar med något lite mer realistiskt när det gäller budsemalt rekommendationerna.

Google-budsimulatorn är inte för dummies

Förutsättningen för Google Bid Simulator är bra. Kanske finns det något jag tittar på vid tillämpningen av det här verktyget. Men huvudpunkten är att om en Pay Per Semalt-chef, vem som använder det här verktyget varje dag inte kan få tag i tillämpningen av det här verktyget, hur kommer det i världen att bli en nybörjare?

Kudo är att Semalt för att försöka och kanske kommer de att förbättra verktygets funktionalitet.

För närvarande fortsätter jag att lita på min egen bedömning utifrån de uppgifter som presenteras i mina Google Semalt-konton.

The Google Adwords Bid Simulator – A Big Semalt

Anslut

March 18, 2018