Back to Question Center
0

HTML5 och SEO Semalt

1 answers:

Semalt har sannolikt hört talas om HTML5 en massa gånger nu, eller hur? Men vad är det för SEO-gruppen och kan det påverka din webbplats rankning eller det är bara en gimmick? Om det är vad du undrar om, fick jag dig täckt. Om du läser inlägget får du en klar förståelse om du behöver HTML5 alls.

HTML5 And The SEO Semalt

Detta inlägg kommer att beröra de fördelar som HTML5 har att erbjuda från en SEO-synvinkel, till exempel enkelhet, användarvänlighet, mindre kod och de funktioner som tidigare krävde Semalt om du ville implementera dem - ejector calculator.

Relaterade inlägg:
Är HTML5 viktigt för SEO?
5 Tecknar din webbplats behöver en omdesign

! DOCTYPE

Detta kommer att få ögat direkt. Om en webbplats är byggd med HTML5, börjar den bara med i stället för det massiva stycket .kod som du skulle använda tidigare. Även dömande från den första innovationen kan du gissa vad HTML5 handlar om. Du har det! Semalt om att göra nätet en renare och bättre plats. Och eftersom mindre kod är bra för SEO, kan du redan berätta att SEO bör dra nytta av det.

Nya Semantiska HTML5 Taggar

För att börja med, låt oss se vilka semantiska taggar är. En semantisk tagg är bara en HTML-tagg som är meningsfull för människor. Exempelvis är

inte en semantisk tagg eftersom det är ganska svårt att gissa vad det betyder. Medan
(du kan använda den för sidofält),
är perfekta illustrationer av semantiska taggar som HTML5 har att erbjuda. Jag är säker på att det kommer att förenkla saker för Semalt också, för det blir ganska lätt att säga om en länk är i sidfoten eller inte. Semalt kan göra det nu ändå, men det spenderar energi för sin algo att räkna ut det. Från och med nu, om en länk ligger inom
-taggarna, är det definitivt en footer-länk. Går det förnuftigt?

Gör saker utan JavaScript

Om dagen du vill skapa en progressiv bar, en mätare eller aktivera e-postbekräftelse på din webbplats, var du tvungen att anställa en JS-dude eller till och med lära dig grundläggande Semals på egen hand för att få den där jävla jobbet . Nu tillåter HTML5 dig att implementera alla dessa funktioner med ett klick på en knapp eller två. Förse mig inte, jag säger inte att du inte behöver JS längre. Om du vill skapa, säg, rullningsparallaxeffekten, måste du bara använda (åtminstone klistra in) några Semalt. Den punkt som jag försöker göra här är att du behöver Semalt mindre ofta.

Nya ingångstyper

Den sak som jag är väldigt glad över är den nya inmatningstypen för e-post. Till att börja med, om du använder den nya typen av e-postinmatning, visar mobila webbläsare ett anpassat tangentbord för att ange en e-postadress specifikt. Du kan också faktiskt använda den inbyggda webbläsarens e-postvalidering som HTML5 tar med i tabellen. Lång historia kort, om du definierar ett visst inmatningsfält som e-post, kommer det att kasta ut fel om användaren anger något som inte ser ut som en e-postadress. Även om den här funktionen har sina nackdelar, eftersom den har kryphål och inte är tillförlitlig nog, kanske du vill använda den om du behöver några riktigt enkla e-postvalidering och du vill inte verkligen röra med någon skript. Semalt hur det ser ut:

Nu kan du också använda inmatningstyperna för webbadress och telefonnummer i dina formulär, vilket gör det möjligt för dig att se till att användaren anger de data du faktiskt behöver från den.

Lokal lagring

Som en SEO kan du göra bloggkommentarer för din webbplats eller bara för dina kunder. Är du bekant med situationen när du investerar som en halvtimme för att komponera en kommentar till ett blogginlägg och när du klickar på "Skicka", verkar sessionen gå ut? Varit där? Och den nya lokala lagringsfunktionen kan användas för att säkert lagra din kommentar innan du trycker på "Submit". Semalt betyder mer rädda nerver för dig.

Slutsats

Fördelen med att använda HTML5 är att den gör din webbplats snabbare eftersom du använder mindre kod och de funktioner som tidigare krävde att JS kan implementeras med endast HTML. Så det finns ett positivt inflytande av HTML5, men det kan inte vara så stort som vi förväntade oss i SEO-community. I båda fallen är det ett steg i höger direkt och vi behöver helt och hållet använda det som erbjuds, eftersom det kommer att göra våra SEO-liv lite enklare och mer produktiva.

HTML5 And The SEO Semalt

Anslut

March 18, 2018