Back to Question Center
0

Allt du behöver veta om WhatsApp Voicemail Scam - Rådgivning från Semalt Expert

1 answers:

Internetanvändare upplever flera hacknings- eller bluffförsök. En malware attack är WhatsApp röstbrevlåda bluff. Det finns ett email som hävdar att ha en röstmeddelande från WhatsApp. E-postmeddelandet är misstänkt eftersom det har karaktären hos en skadlig kod. E-posten riktar sig intet ont anande användare av WhatsApp och e-post - demo nethris paie. E-postmeddelandet har en "Play" -knapp. Internetanvändarna är inriktade på att lyssna på röstmeddelandet genom att klicka på "Spela" -knappen. När användaren klickar på knappen "Spela", riktas han eller hon till en skadlig webbplats. Ivan Konovalov, Semalt Customer Success Manager, belyser att avsikt med programmet är att lura internetanvändaren att ladda ner skadlig kod. Malware påverkar negativt användningen av datorns eller mobila enheter hos internetanvändarna.

Online-bluff är komplicerat eftersom den misstänkta skadliga programvaran som hämtas bestäms av den enhet som används för att komma åt internet. Användarna som använder internettjänster med hjälp av smartphones kommer att få olika skadliga program från användare som har surfplattan, bärbara datorer eller stationära enheter.

Användarna som är mer mottagliga för malware-bluff utnyttjar operativsystemet Google Android. WhatsApp voicemail scam riktar internetanvändarna att klicka på en internetlänk..När länken är klickad laddas en fil som kallas "Browser 6.5". Installationen börjar när användaren klickar på "Agree" -knappen som visas på mobilen eller datorns skärm. Malware-fusk skickar textmeddelanden till användarnummer för premiumtalsnummer. De debiteras sedan för varje tjänst som erbjuds efter leveransen av textmeddelandena. WhatsApp-scam fortsätter efter installationen av "Browser 6.5." Det beror på att hackarna försöker introducera mer skadlig kod i internetanvändarnas enhet.

Internethackarna är också intresserade av jailbroken iPhone-enheter. Dessa enheter förbättrar internetanvändarnas sårbarhet eftersom de kan användas för att installera appar som inte kan lokaliseras i Apples App Store. Internetanvändarna som har icke-jailbroken iPhones är skyddade mot skadlig programvara. Skyddet beror på att de icke-jailbroken iPhone-enheterna ger effektiv felsäkerhet mot hackningsförsök.

Användarna av Apples stationära enheter är just nu inriktade på en webbsida som visar att malwareprogrammet inte är kompatibelt med Apple OS. Användarna av Apples mobila, bärbara och stationära enheter är skyddade mot skadlig kod. Det är dock fortfarande viktigt för internetanvändarna att avstå från att klicka på de misstänkta "Play" eller "Agree" -knapparna. Extra försiktighetsåtgärder bör vidtas eftersom inbrottsförsök på mobila enheter fortsätter att utvecklas på grund av framstegen inom programvaruteknik. Det finns tillräcklig garanti för att framtida hackningsförsök kommer att bli mer komplexa för att rikta sig mot andra internetapparater som för närvarande inte påverkas av skadlig programvara.

Många internetanvändare har påverkats av WhatsApps telefonsvarare. Offren för malware-bluff uppmuntras att dela informationen med andra e-post- och WhatsApp-användare. Korrekt informationsutbyte mellan internetanvändarna är viktigt för att förhindra onlinesvamsar som uppstår på grund av hacking eller malwareattacker.

November 23, 2017