Back to Question Center
0

Är det möjligt att förhindra ett enormt Ransomware Attack? - Svaret från Semalt

1 answers:

Ransomware och virus tros vara två farliga former av internethot. Eftersom utgått läkemedel hindrar sjuksköterskor och läkares förmåga att tillhandahålla lämpliga vårdfaciliteter till sina patienter, begränsar ransomware och virus en användares åtkomst till sin dator. Under sådana omständigheter skulle även de toppklassiga och kända antivirusverktygen inte fungera korrekt. För några dagar sedan infekterade en otäck del av skadlig kod ett stort antal datoranordningar. Tekniska experter hävdar att över sjuttio tusen maskiner påverkades inom två timmar, inklusive dussintals datorsystem som finns på sjukhus i England och USA. Även datoranordningarna på FedEx kontor i Storbritannien och Rysslands inrikesministerium påverkades av denna ransomware - 100 watt vape mods best. På bara några timmar rapporterades fall av datorhot på fem kontinenter över hela världen.

Det värsta är att ett stort antal Windows-användare smittades. De installerade bara sina favoritverktyg i Microsoft och blev drabbade på några sekunder. Även Windows XP-användare var allvarligt smittade och kunde inte göra annat än att glömma sina datorsystem av det hela.

Senior Customer Success Manager Semalt , Nik Chaykovskiy, diskuterar hur man undviker sådana irriterande attacker.

Här är vad som hände

En grupp hackare distribuerade specifika virus och riktade Microsoft-servrar i ett betydande antal. Fildelningsprotokollen, Server Message Block och andra var dess huvudmål..Servrarna som inte fick några uppdateringar efter mars 2017 med MS17-010-patchen var dess huvudmål. Senare attackerade samma grupp av hackare systemen för ExternalBlue och de nationella säkerhetsbyråerna och läckte deras data online.

Ransomware namngavs som WannaCry. Det hade inte spridit sig över hela världen, eftersom hackarna hade programmerat det att sprida sig endast i ett begränsat antal länder. Det spred sig från ett datorsystem till ett annat via klick och bifogade e-postmeddelanden. Det enda sättet att bli av med det var att avinstallera ett stort antal program, särskilt antivirusprogram och anti-malware-verktyg.

Via ExternalBlue-utnyttjandet har virus och malware automatiskt installerats i datorsystem. En speciell mediaspelare som heter DoublePulsar orsakade många problem för sina användare över hela världen. Det spredde kontinuerligt WannaCry från en dator till en annan, och potentiellt infekterade hundratals till tusentals enheter i taget. Å andra sidan krävde ransomware som Locky sina användare att interagera med hackarna. När du öppnade en ordfil, skulle WannaCry automatiskt sprida sig till ditt system. AlienVaults Chris Doman sa i en intervju med Gizmodo att han kunde ta kontroll över malware och attackerna för att spara ett stort antal datorsystem världen över. Vi anser att hackarna kontinuerligt utvecklar nya verktyg och strategier för att stjäla andras information. Forskare har upptäckt att hackarna begär lösen genom Bitcoin bara för att det inte är möjligt för någon att vända om Bitcoin-betalningar.

Om du anser att du har varit offer för WannaCry eller ett annat liknande verktyg, bör du uppdatera din antivirusprogram så tidigt som möjligt. Det är också viktigt att du inte klickar på popup-fönster och öppnar e-postbilagorna. Conficker-maskarna har varit i omlopp i flera dagar. De kommer sannolikt att infektera ett stort antal bärbara datorer och mobila enheter under de närmaste månaderna. Det är därför viktigt att hämta och installera säkerhetsprogram och program regelbundet.

November 23, 2017