Back to Question Center
0

Bli skyddad med Semalt: Hur Internetbedrägeri fungerar

1 answers:

Det förekommer flera former där bedrägeri begås på webben. Värdepapperen ochExchange Commission lyfter fram flera typer av internetbedrägeri på deras hemsida. Lisa Mitchell, kundsucceschef på Semalt ,har diskuterat i korthet några av dem för att du ska skyddas mot onlineventilerna.

Investeringserbjudanden

Det är en process där legitiska börsmäklare kontaktar kunder via telefon tillövertyga dem att investera i ett visst lager. Det har också lockat bedrägerier som använder förspända nyhetsbrev till investerare med det enda syftetav stöld.

Gemensamma system

Det innebär att skicka e-post till slumpmässiga personer som föreslår att du kan vinnamassiva vinster med en mycket minimal insats. Den mest kända är det nigerianska bedrägeriet där ett e-postmeddelande som avses att vara från någon i nöd kräverDin hjälp att koppla några pengar till ditt konto. Bedrägeren föreslår att du använder ditt bankkonto för att överföra pengarna, vilket i verklig mening,deras syfte är att avvärja dig av ledningsavgifter och skatter. Skulle du falla i sin fälla, kommer du att förlora alla avancerade medel.

Investeringsrådgivning

Detta sker genom en gemensam insats av online nyhetsbrev författare och investeringarföretag. Investeringsbolagen betalar dessa författare så att de kan skriva information som gynnar att investera i ett visst företag.Dessutom avslöjar de inte att de betalas för deras rekommendation. Detta utgör fördröjd information som en potentiell investerareförutsätter att vara opartisk när man fattar investeringsbeslut.

Auktionsbedrägerier

Det handlar om online-butiksbutiker. För det mesta sker det på fyra sätt.För det första tar säljaren alla pengarna från köpare men levererar aldrig varorna alls. Det andra sättet är där säljaren ger en produktvars värde är mindre än den annonserade. I det här fallet ger han fel information om en produkt i syfte att locka fler köpare. Dekunden slutar betala mer. Den tredje vägen innebär att ljuga om leveranstiden. Säljaren levererar sedan senare än angivet. Slutligen asäljaren kan misslyckas med att göra känd kritisk information som skulle påverka beslutet från en köpare.

Federal Trade Commission och Auction Fraud

Detta inkluderar skrämmande säljare som lägger bud på säljarens produkt tilltryck upp priset, bjuda högt för att driva ut andra anbudsgivare och dra tillbaka buden för att få produkten till ett lägre pris och slutligen liggatill kunder att de kan få produkter som annonseras på legitima webbplatser till ett lägre pris utanför plattformen. När de följer förövarna,de hamnar ibland.

Identitetsstöld

Offrets detaljer används för att få viktiga saker som körninglicenser och kreditkort. Alla erhållna krediter betalas senare av offret och trafikbrott begås registreras i offretshistoria. Offret får bara veta när de blir påminde om att de är sena i att betala sina böter.

Nätfiske

Attackeren övertygar offret att lämna konfidentiell personlig informationgenom att låtsas vara en legitim enhet som offret är bekant med t ex en bank.

Cyber ​​Stalking

Detta innebär att en individ hotas elektroniskt. Det kan görasgenom användning av e-post, internet eller andra elektroniska medel Source .

November 23, 2017