Back to Question Center
0

Global Ransomware Attack - Semalt Expert förklarar hur man förhindrar det

1 answers:

Cyber-attack orsakade kaos på hundratals datorer i över 160 nationer under en enda helg i januari i år. Dessutom är individer och organisationer fortfarande oroliga för rädsla för okänd.

Oliver King, kundsucceschefen för Semalt , ger några användbara problem för att förhindra farliga attacker.

Företag som påverkades av ransomware inkluderade FedEx och Storbritanniens National Health Service som invaderades av WannaCry (även känd som WannaCrypt, Wanna DecryptOr eller WCry) - mobile application developer. Det skadliga programmet WCry utnyttjade säkerhetsflödet i Windows XP OS (operativsystem) på persondatorer (datorer). Dessutom körs de här ransomware-låsta filerna på datorn och kräver betalning innan de låser upp datorns skivor. Ofta begär hackarna betalningar via bitcoin, en digital valuta.

Trots att Microsoft skickar en lösning fortsätter internetmyndigheterna att varna för mer och intensiva ransomwareattacker. Visst har den berörda pressen rapporterat att ransomware-cyberattacker och virus fortsätter att sprida sig till tusentals datorer när användare är inloggade över hela världen.

Ofta visas skadlig kod i form av en e-postbilaga. När en internetanvändare klickar på en länk som tillhandahålls i ett e-postmeddelande eller öppnar en bilaga, körs och installeras programmet på datorn. Ursprungligen kan e-postmeddelandet verka harmlöst eftersom avsändaren kanske finns i mottagarens adressbok.

WannaCry krypterar alla dokument och filer på en dator så att användaren inte kan komma åt dem längre. Vanligtvis följer ett popup-meddelande upp som anger" Överraskning, dina filer har krypterats. "En användare får då lite tid att skänka ett lösenum på $ 400 till $ 600 eller ännu mer. Enligt cybersäkerhetsexperter är betalning av lösenbeloppet inte en garanti för en lösning. Det handlar trots allt om internetkriminella.

FreecodeCamp grundare och programvaruingenjör Quincy Larson berättade för ABC-reportrar att ransomware påverkar användarna när de får e-postmeddelanden eller andra typer av meddelanden som kräver att en användare hämtar och installerar filer. När sådana filer körs på en användares dator krypterar svindlarna hårddisken eller dess delar så att enheten fortsätter att fungera, men lagrade filer kan inte nås av en användare.

Larson berättade också för ABC att det mest effektiva sättet att förebygga ransomware-bedrägerier är att säkerställa dators operativsystem är aktuellt. Dessutom bör användarna uppdatera säkerhetssystem på en dator.

Slutligen kan användarna ta reda på tre sätt att skydda sina datorer mot skadlig kod i följande avsnitt i artikeln. De inkluderar:

1. Datorägare och användare bör uppdatera äldre typer av MS (Microsoft) operativsystem som Windows XP eller Vista i de senaste versionerna för att begränsa sårbarheten mot bedrägerier. Microsoft uppdaterings länkar finns på företagets officiella webbplats gratis. Således måste användarna ladda ner någon senaste version av programvaran när företaget släpper ut dem.

2. Användarens filer ska säkerhetskopieras i enheter som inte är anslutna till internetnätet. Användaren kommer således inte att drabbas hårt efter ransomware-attacker eftersom de kan komma åt sina filer från externa enheter.

3. Undvik att öppna en misstänkt eller skadlig e-post bilaga. Dessutom bör användarna läsa recensioner innan de laddar ner och installerar program.

November 23, 2017