Back to Question Center
0

Hur man avregistrerar från oönskade e-postmeddelanden - Nyttigt råd från Semalt

1 answers:

Det finns skillnader mellan de e-postmeddelanden som man bör avregistrera, eftersom de inte längre tjänar något syfte och de som man aldrig bör säga upp. I den här artikeln diskuterar Michael Brown, Semalt Customer Succes Manager, skillnaden mellan de två kategorierna som baserar argumenten från ett scenario som hände till en av onlineanvändarna.

Klienten hävdade att han fått flera oönskade e-postmeddelanden angående dietpiller och sällskapsdjur. Det var ganska tråkigt och irriterande att radera över 100 e-postmeddelanden varje gång de kollade på deras email. Att sortera via e-post och plocka ut en efter en för att ta bort är svår eftersom de inte visste hur säkra det var att öppna något.

Onlineanvändare kan tycka att detta är förvirrande, men det bör ändå skilja mellan vilket e-postmeddelande som behöver skrivas ut och de som inte gör det - setup computer network. Att göra misstaget att prenumerera från viktiga e-postmeddelanden kan ha förödande resultat för individen. Följande är en förklaring varför, och de regler som gäller.

Avsluta inte prenumerationen

Det mest lämpliga namnet för den här delen av oönskade e-postmeddelanden är skräppost. Spam-e-postmeddelanden har ingen specifik e-postadress som de riktar in sig mot. Istället skickar hackarna dem till slumpmässiga adresser vilket innebär att det inte finns någon tydlig prenumeration.

Eftersom det inte finns någon prenumeration som man kommer ihåg att anmäla sig till borde man inte oroa sig för att prenumerera från något. Om man försöker klicka på unsubscribe-knappen finns det en stor chans att det kommer att förvärra situation. Undrar varför det finns en prenumerationsknapp medan det inte fanns någon prenumeration? Svaret är enkelt, hackare är väldigt vilseledande.

Som tidigare nämnts hamnar spam e-postadresser i slumpmässiga e-postadresser. Därför, när mottagaren klickar på unsubscribe-knappen, får hackaren en anmälan som indikerar att det slumpmässiga e-postmeddelandet faktiskt är aktivt. Just nu upptäcker de att e-postmeddelandet är live, de kommer att öka sina ansträngningar för att skicka mer spam. När användarna klickar på unsubscribe-knappen får de mer spam än någonsin, och därför borde de undvika det till varje pris.

Alternativt finns det ett alternativ att flagga e-postmeddelandet som spam, vilket är vad folk borde göra istället med sådana e-postmeddelanden. Icke desto mindre

Avsluta från saker medvetet tecknat för

När man är beredd att sluta ta emot e-postmeddelanden från ett lagligt sändningssystem, säger experter att det är säkert att använda länken som lämnas för att avbryta. Man bör aldrig flagga den som skräppost eftersom det kan få andra att prenumerera på det för att sluta ta emot sådana varningar.

Regler att följa

Reglerna för att bestämma vilket e-postmeddelande man borde eller borde inte avregistrera är mycket enkelt.

  • Om en prenumererar på något som ett nyhetsbrev väljer du ja för att få mer information. Om det tidigare varit ett affärsförhållande är det hög sannolikhet att det är legitimt mail och att klicka på unsubscribe länken kommer inte att skada.
  • Om man inte är bekant med avsändaren eller vad som helst som de främjar kan det hända att fler problem uppstår vid att klicka på länken.
.
November 23, 2017