Back to Question Center
0

Nataliya, Semalt Expert, presenterar grundläggande SEO-praxis

1 answers:

SEO är en viktig aspekt av internetmarknadsföring, och det blir större och mer komplicerat varje dag. Ingen kan hävda att veta allt om SEO, så oroa dig inte om att veta lite om det om du bara börjar. En sak är dock att desto bättre du optimerar din webbplats, desto bättre chans att det måste rankas högt av sökmotorer och ju större fördelarna med din företags online-närvaro. Så, vad är de mest grundläggande SEO-rutinerna?

Nataliya, Semalt SEO Specialist, förklarar att metataggar beskriver dina sidor till sökare - gillette fusion manual or power. De behöver ha bästa möjliga sökord och beskrivning. Beskrivande och optimerade metataggar får inte bara din webbplats listad i sökmotors resultatsidor (SERP) men gör det också enkelt för dig att komma ihåg vad dina gamla webbplatser handlade om. Det är dock bra att notera att sökmotorer som Google inte använder metataggar för indexering. Skriv de bästa metataggarna för människor och inte för sökmotorer. Skapa taggar som läsare kommer att klicka på eftersom det gäller vad de söker.

"Innehållet är kung". Du har nog hört den här kända SEO-relaterade frasen. Det är en av de tidigaste riktlinjerna för att skapa bra innehåll för din publik. Bra innehåll för människor och sökmotorer ska vara av hög kvalitet och unik. Det lockar andra webbplatser för att länka till dig, vilket ger dig många möjligheter till återkoppling.

Ge dina läsare vad de vill ha på ett exakt, tydligt och korrekt sätt. Det finns inget som hindrar dem från att flyta till din webbplats och hänvisa sina vänner till det. Om du säljer produkter eller tjänster, är det viktigt att få så många människor till din webbplats som ett viktigt mellanmål. När din webbplats alltid är rik på innehåll, kommer det här målet aldrig att bli ett av dina mest pressande problem. När du skapar ditt innehåll, använd nyckelord. Sprid nyckelord i dina titlar, rubriktaggar, ankare och andra delar under hela skrivningen.

Du kan investera mer ansträngningar för att lära dig hur du skapar högkvalitativa, och du kommer definitivt att höja mycket av dessa insatser.

.htaccess bör ställas in korrekt. Du kan göra inställningen själv eller få en professionell att göra det för dig. När du har bestämt hur du vill att din webbadress ska vara, håll dig till det formatet. Du kan bara ha www eller icke-www-webbadresser så att Google inte ser dina sidor som dubbletter. Om du har båda webbadressformat, kommer Google inte att straffa dig, men du måste tillhandahålla en omdirigering från www-URL till icke-www-webbadresser (vilket är lätt att göra). Du kan söka något som "omdirigera förfrågningar till icke-webbadresser" och lära dig allt du behöver göra.

Du måste också konfigurera din robots.txt-fil korrekt. Det kan vara förvånande att höra att den här lilla textfilen kan orsaka att din webbplats faller. En robots.txt-fil guidar Googles sökrobot och andra robotar på sidorna som du inte vill "genomsökas". Om du inte vill att bilder ska listas av sökmotorer använder du din robots.txt-fil för att blockera dem. Det är uppenbart att du inte vill göra ett fel när du konfigurerar din robots.txt-fil. Ett enkelt misstag kan blockera din viktigaste webbsida och hålla den ur nätet.

Dessa är de mest nödvändiga SEO-metoderna och alla är klassificerade som SEO-metoder på plats, och det finns andra off-site-metoder som marknadsföring och uppbyggnad bakåtlänkar . Normalt börjar du med på-plats-SEO och bygga vidare på praktiken utanför webbplatsen för att göra en helt optimerad webbplats.

November 26, 2017