Back to Question Center
0

Online Scam & Bedrägeri - Semalt Expert vet hur man minimerar exponeringen

1 answers:

Webbplatsen spelar en viktig roll i människors liv i världen idag. Många webbplatser erbjuder äkta innehåll och produkter. Det finns dock också andra som online-användare ska se upp för allt. Orsaken beror på de ökade bedrägerier och bedrägerier som genomförts online.

Oliver King, den ledande experten från Semalt , ger problem som kan hjälpa till att hantera bedrägerier och bedrägerier på Internet.

De vanligaste Internet Scams

Det sätt på vilket scammers försöker få information från intet ont anande användare fortsätter att diversifiera - internet paketi ücretsiz. Följande är en lista över tio bästa internet och e-postbedrägerier.

1. Nigerian scam

Det här är e-post från en nigerian som hävdar att han är av royalty och förväntar sig ett arv och behöver hjälp att förvärva det.

2. Garanterat kreditkort Acceptance or Loan

De erbjuder garanterat godkännande av ett kreditkort eller lån. De kan se trovärdiga eftersom vissa kreditkortsföretag tar ut en avgift.

3. Lotteri Scam

Det är här offren fortsätter att spela tävlingar men aldrig vinna..

4. Phishing

Det här är länkar som används för att omdirigera användare till webbplatser där de försöker övertyga dem om att dela med personlig information med hjälp av frestande erbjudanden.

5. Överbetalning bluff

Det handlar om stulna icke-auktoriserade order för dyra varor. En gång deponeras i banken frågar skötaren om balansen tillsammans med föremålet. Senare är när institutionen anmält en avvisad betalning.

6. Karriärmöjligheter

Bedrägerier erbjuder möjlighet till anställning och begär bankuppgifter för provisionsbetalningar. De utnyttjar tillfället för att stjäla identiteter för ytterligare bedrägerier.

7. Välgörenhetsgivande donationer

Dessa dra nytta av individernas välgörande karaktär där människor skickar pengar till icke-existens välgörenhetsorganisationer.

8. Gratis semester

Resor bedrägerier kan verka gratis, bara för att inse att de är dyra ansträngningar vid anmälan och ankomst.

9. Pyramidschema

Dessa är rika snabbsystem med en liten variation som svindlarna når ut via e-post.

10. Tjäna pengar från husets komfort

Dessa är ibland äkta, men vissa scammers kanske vill dra fördel av att skicka pengar i utbyte mot saftiga tips. De kan också skicka program som kör flera ad windows som är mer fördelaktiga för spammare.

Online Scam och Bedrägeri Stats

Bedrägeri innebär företeelser, använder en falsk identitet eller skapar förfalskade tjänster eller produkter..Människor är ombedda att bry sig om att tänka på förekomsten av detta händer eftersom det påverkar deras säkerhet också. Cyberbrottslighet är ett konstant hot och kan vara lika skadligt som någon bryter in i sitt hem. Den genomsnittliga kostnaden per enskild person har ökat med 50% från $ 197 år 2012 till $ 298 år 2013 med attacker som ökar i sofistikering. Kostnaden för USA är 113 miljarder dollar.

Erkännande av Online Financial Fraud

De vanligaste typerna av onlineauktioner och e-butikskryp är icke-leverans, felaktig representation, och triangulations- eller mulefusk. Dessa innebär någon form av betalning, och varorna kommer utan problem. Senare uppger myndigheterna att betalningen var olaglig.

Andra former inkluderar:

 • Svarta marknaden och förfalskade varor
 • Shill budgivning i auktioner där ägare, tillsammans med medbrottslingar, bjuder på sina fastigheter att höja priserna
 • Bedrägeribekämpning som involverar falska webbplatser
 • Den förfalskade betalningsplotten

Konkurrens och romansk bedrägeri

 • Online lotterier, tävlingar och tävlingar
 • Pris och Sweepstakes bluffar
 • Online dating bluffar
 • Utländska lotterier
 • Omformning med användning av amerikanska invånare
 • Postorder Bride scams

Exploiting Human Nature

Spammare och bedrägerier förstår den mänskliga naturen och utnyttjar den till deras fördel. Några av de bedrägerier som används mot personer i svåra situationer inkluderar:

 • Förskottsavgiftskvoter
 • Välgörenhetsbedrägerier bedrägeri
 • Bedömning av internetapotek
 • Övriga bedrägerier på nätet, t.ex. jobbbedrägerier, investeringsbedrägerier, nigerianska bedrägerier, pyramidbedrägerier, bedrägerier på nätet

Yngre och äldre Internetanvändare

Även om bedrägerier och bedrägerier online kan vara oroande och ibland förvirrande är det absolut nödvändigt att alla individer förblir proaktivt skyddade genom att vara varna, skeptiska och alltid ifrågasätta saker som verkar udda. För att skydda barn och äldre vuxna måste man lita på ingen, låsa ner information, var alltid medveten, försvara alla redskap och prylar, gripa undervisbara stunder.

Risker för onlinebedrägerier för företag

Varje verksamhet som bedriver sin verksamhet på nätet står i riskzonen för bedräglig verksamhet. Några av de tips som förhindrar risken är:

 • Säkra och skydda alla tillgångar
 • Blanda inte affärer med nöje
 • Låsa ner IT-infrastrukturen
 • Dedikera en enda dator till banker
 • Stäng alla inträdespunkter i företaget
 • Utföra grundläggande bakgrundskontroller av anställda
 • Täckning är avgörande

Kämpar tillbaka

Medlemmarna kan använda sig av National Fraud Information Center, National Cyber ​​Security Alliance, Business Software Alliance och GetNetWise. FBI samarbetade nyligen med Internet Crime Complaint Center (IC3).

November 23, 2017