Back to Question Center
0

Övertygande tips från Semalt om hur man undviker skadlig kod

1 answers:

Malware är det vanligaste hotet mot en internetanvändares dator. Dessutom är skadlig kod den enklaste risken att undvika. Att utveckla smarta och säkra surfvanor kan skydda en dator mot skadlig kod och andra faror som virus. Grunden för säker surfvanor är att lära sig hur man etablerar och undviker misstänkta webbplatser.

Senior Customer Success Manager Semalt , Jack Miller, skisserar i artikeln andra viktiga tekniker för att undvika malware - bioderma node ??????.

Framför allt måste alla datorer vara säkrade. Huvudsyftet med att säkra datorer för att minska enhetens sårbarhet mot skadlig kod. Viktiga antimalware- och antivirusprogram för att säkra datorer är Kaspersky, Norton och Bitdefender. Programvaran kan blockera virus från att invadera en dator och kan ta bort skadlig kod när den installeras. Ofta kan tecken på skadlig kod vara osynliga. En vanlig skanning bör dock köras för att upptäcka att några virus kan komma undan utan föregående meddelande. Dessutom använder malware sig av säkerhetsbrister i ett operativsystem och ett annat program. Således är ett viktigt steg för att skydda datorer att hålla webbläsaren, operativsystemet och annan mjukvara uppdaterad.

För det andra bör onlineanvändare regelbundet säkerhetskopiera sina filer..Vissa skadliga program kan korrumpera eller radera datainformation som lagras på datorns enheter. Dessutom är förberedelserna för sannolikheten för dataförlust mycket billigare och enklare än att försöka få information efter en virusattack. De vanligaste teknikerna för säkerhetskopiering av filer är online backup service och kopiering av filer till en extern disk.

För det tredje undanröja misstänkta länkar. De flesta virus installeras genom att klicka på en nedladdning. Ofta är platserna förtäckta som äkta länkar. Därför kan skadlig kod undvikas genom att veta hur misstänkta webbplatser ser ut. Annonser på webbplatser ser till exempel ut som diagnostik eller systemmeddelanden varna en internetanvändare, något är fel med datorn. Vissa annonser som visas som texter som indikerar en användare har vunnit ett pris och styrt en för att hävda det, är misstänkta länkar.

Slutligen bör internetanvändare, utvecklare och webbplatsägare lära sig att etablera misstänkta webbplatser. Om en onlineanvändare är osäker på om en nedladdning eller hemsida är säker, bör sidan stängas omedelbart innan den återgår till sidan. När du bläddrar på obekanta webbplatser måste användarna vara försiktiga. Till att börja med, fråga vänner om de har erfarenheter av en webbplats eller om den är ansedd. För det andra, leta efter viktig information om en webbplats. Sök efter information om webbplatsen. Sökmotorer som Google bör användas för att hitta information om det företag som kör webbplatsen, leta efter recensioner av andra användare och inlägg. För det tredje, kolla webbläsarens adressfält. De flesta skadliga webbplatser är utformade för att visas som ansedda länkar. Adressefältet kan därmed användas för att skapa riktiga platser. Slutligen bör Googles webbsökningsdiagnosverktyg köras på en webbplats. Internetanvändare måste kopiera och klistra in länken till en länk i sökrutan på diagnostikplatsen och klicka sedan på sökknappen. En säkerhetsrapport visas genom denna operation.

November 23, 2017