Back to Question Center
0

Råd från Semalt - Hur skyddar du dina personuppgifter från phishing och skadliga program

1 answers:

I den nuvarande onlinevärlden står användarna inför många hot. Dessa hot tar nu en ny form i ett försök att locka användare att klicka på webbplatser och länkar inbäddade med skadlig kod. Några av de vanliga rapporterna är till exempel "Uppdatera ditt konto nu!", Alternativt "Du vann bara en kryssning!", Även en från IRS som hävdar att den har återbetalning för användaren.

Om man är ny i phishing-världen kan dessa uttalanden se ut som genuina möjligheter. De är dock "bete", skickade i form av e-post, texter, telefonsamtal, alla avsedda för att uppnå ett mål. De riktar sig alla på användarens pengar, lösenord, personuppgifter, som de kan använda för att stjäla identiteter - computer hardware companies bay area.

Customer Success Manager Semalt , Andrew Dyhan, ger en värdefull riktlinje för att skydda ditt system från farliga infektioner.

På grund av de onda användarnas situation har IRS samarbetat med statens intäktsavdelning och representanter från skattebranschen för att utbilda människor på hot mot personlig och finansiell information som för närvarande finns. De tre grupperna tror att genom att arbeta med de drabbade kan de bättre komma fram till en lösning för att avsluta detta helt.

Phishing fortsätter att utgöra ett signifikant problem eftersom det fortfarande är mycket effektivt för hackare som det fungerar. Varje dag tjänar som ett tillfälle för hackare att utveckla ett nytt sätt att kringgå människors säkerhetsskydd och stjäla pengar eller personuppgifter. Människor behöver inte göra något misstag eftersom dessa aktiviteter kommer att påverka sina skatter..

Huvudförsvaret när det gäller denna typ av brott är inte den teknik som används, utan användaren som kontrollerar den. Maskiner utför funktioner som användarna anger, så det finns ingen krävande nivå av förtroende man har med den person de kommunicerar med. Kriminella kommer att utgöra personer eller organisationer som användaren litar på eller erkänner. I vissa fall hackar de ett bekant konto och använder listan över kontakter som de måste skicka spam-e-postmeddelanden till. Normalt hävdar de sig vara banken, kreditkortsföretaget eller till och med en skattleverantör. Andra gånger kan de gå längre än att hävda att de är en statlig myndighet för att försöka öka trovärdigheten hos deras anspråk.

En sak att komma ihåg genom allt detta är att ingen legitim organisation kräver personlig information med hjälp av informella kommunikationsmedel som e-post. Utöver detta passar alla hot eller rättegångar för att driva en person att ge ut sin information passar profilen för ett legitimt företag.

De bluff-e-postmeddelanden som skickas till inkorgen eller oskydda webbplatser är källorna till skadlig kod, vilket får inträde utan användarens kunskaper. De ger brottslingar full tillgång till enheten och kan kontrollera de data de hittar där till deras fördel.

Följ dessa riktlinjer för att förhindra detta:

  • Undvik alla misstänkta e-postmeddelanden och om det öppnas klickar du inte på webbadresserna som är inbäddade där. Kopiera och klistra in länken i adressfältet i webbläsaren istället.
  • Var försiktig så att du inte blir offer för phishing-bedrägerier som begär att använda någon information så att de kan verifiera eller uppdatera ett konto.
  • Klicka inte på några bilagor som skickas av en okänd person.
  • Ladda bara program från kända källor.
  • Använd säkerhetsprogram för att blockera popup-annonser, som ibland har virus kodade in i dem.
  • Se till att hela familjen är väl medveten om säkra online- och datavaner.
November 23, 2017