Back to Question Center
0

Semalt: 3 tekniker för att blockera Referrer Spam i Google Analytics

1 answers:

Darodar är ett företag som fokuserar på svart hatt SEO tekniker. Detta företag använder flera domäner för att marknadsföra sin webbplats och skickar falsk trafik till webbplatserna. Dessutom trickar Google Analytics-kontona och använder spridningsmetoderna för att skicka trafik till sina klientwebbplatser. Under åren har Darodar använt ett antal metoder för att skicka trafik till e-handelsplatserna. Webbmästare eller bloggare som har anställt företagets experter noterade historiska och realtidsbesöksbesök från domänen - dofollow backlinks list 2012. De flesta besöken verkar vara legitima, och du kommer att känna att någon har besökt din webbplats ett par gånger.

När du övervakar uppgifterna i ditt Google Analytics-konto ser du att den falska trafiken kommer från hänvisning och studsfrekvensen är 100%. Darodar använder användarna för att besöka webbplatsen och köpa sina tjänster. Hänvisar till spam kan förstöra din webbplats ranking och Google Analytics, men det är svårt att förstå vad som händer med din webbplats. Besöken som erhållits från de falska hänvisningarna påverkar dina Google Analytics-rapporter. De falska hänvisningarna verkar till exempel landa på dina webbsidor och lämna samma sidor direkt. sålunda är studsfrekvensen 100%. Om hänvisningsspammarna har riktat in din webbplats kan du aldrig identifiera webbplatsens exakta avvisningsfrekvens till eller om du inte filtrerar all trafik ut.

Här är några övertygande metoder från Oliver King, en toppspecialist av Semalt , för att lyckas blockera spökehänvisningar.

Teknik # 1: Filterkällor för kampanjer

Kampanjkällfiltret används för att eliminera eller blockera hänvisningstrafiken i ditt Google Analytics-konto.

a. Gå till din Google Analytics-profil och klicka på alternativet Filter på vänster sida av avsnittet Views.

b. Klicka på alternativet Lägg till nytt filter och skapa nya filter. Här ska du lägga till Vc.ru eller allt du kan komma ihåg som ditt filternamn.

c. Välj alternativet Anpassat filter och gå till kampanjkällan. Här måste du klicka på filtermönster-knappen och lägga till darodar-domännamnet innan du sparar inställningarna.

Om du vill lägga till olika domäner i ett filter borde du göra filtermönster som domännamnet, t.ex. abc.com och abc \ .com.

Teknik nr 2: En referensvägsfilter för kampanjer

Kampanjens referensfilter används för att eliminera eller blockera en enda webbsida.

a. Öppna Google Analytics-profilen och besök administratörsdelen.

b. Klicka på alternativet Lägg till nytt filter och skapa nya exkludera filter.

c. Infoga Vc.ru eller ett annat liknande namn som det primära filternamnet och välj alternativet Anpassat filter.

d. I fältet Filter bör du välja alternativet för kampanjhänvisning och lägga till permalinken från refererade webbadresser. Klicka på Spara-knappen innan du stänger fönstret.

Teknik # 3: Språkinställningsfilter

Ibland visas referensspammen i språkinställningarna i form av nyckelord, söktermer och fraser. Språkinställningsfiltret hjälper till att blockera språkspamningen i ditt Google Analytics-konto.

a. Logga in på Google Analytics-profilen och klicka på alternativet Filter och lägg till ett nytt filter.

b. I nästa steg bör du välja alternativet Exkludera filter och sedan Språkinställningarna. Lägg till filtermönstret i det här avsnittet, till exempel \ s [^ s] * \ s | {16,} |. | och verifiera filtret innan du sparar inställningarna.

November 26, 2017