Back to Question Center
0

Semalt Expert: 4 sätt att skydda mot den faktiska hoten av Ransomware

1 answers:

Ransomware-brottslighet påverkar alla från polisavdelningar till onlinekasinon till sjukhus. För att hantera frågan krävs en stor kapitalinvestering.

Konventionella cybertyver upphör med sina gamla metoder för att leva i synnerhet med att stjäla bankkredituppgifter och kreditkortsnummer till förmån för Ransomware. Cyber ​​Threat Alliance belyser kostnaden för att återställa data och desinficera datorerna som de stora skadorna som orsakas av detta virus.

Ryan Johnson, Expert av Semalt Digital Services, beskriver de steg som du bör anta om du hotar en Ransomware-attack - how to find out if a deceased person has superannuation.

Vilka är målen för Ransomware?

Ransomware syftar till de företag som dagligen beror på tillgången till kritiskt viktig information och kan inte fungera utan det. Således bör statliga institutioner, sjukhus, flygbolag, polisavdelningar och banker vara mest bekymrade över Ransomware.

Ransomware-attacker riktar sig emellertid också mot enskilda användare och nedan finns några rekommendationer som också kan vara tillämpliga på dig.

1. Som Big Sean säger, säkerhetskopiera dina data

Det bästa sättet att överträffa attacker är att se till att du minimerar din sårbarhet mot dessa hot. Som sådan bör du säkerhetskopiera dina uppgifter dagligen för att säkerställa att om dina uppgifter krypteras kommer du inte att tvingas betala för att komma åt den igen. Du kan säkerhetskopiera dina data på cloud backup-tjänster eller på externa hårddiskar. Men attacker söker för närvarande kanaler genom vilka de kan få tillgång till säkerhetskopierade data. Det är viktigt att notera att ett backup-system inte i grunden gör en Ransomware-attack mindre smärtfri eftersom det kan ta ett par dagar för att återställa data, under vilka verksamheten i ett företag kan stoppas eller försämras.

2. Avvisa misstänkta länkar och e-postmeddelanden

Det grundläggande tillvägagångssättet att infektera datorer med Ransomware är ett phishing-angrepp, vilket innebär att skräppostet utsöndras med e-post som domineras av skadliga bilagor. Till exempel tvingade de senaste Ransomware-attackerna mot kongressmedlemmarna IT-personal från House att tillfälligt blockera tillgången till Yahoo-e-postkonton, som angriparna använde som kanaler för phishing.

3. Patch och Block

Förutom att installera säkerhetssystem bör företagen vidta andra säkerhetsåtgärder som att patchera säkerhetshålor för att skydda skadliga program från att manipulera dem för att infektera datorerna.

Andra tillvägagångssätt som kan antas av nätverksadministratörer inkluderar att begränsa systemtillstånd för att förhindra att skadlig programvara inte installeras på systemet utan administratörens kännedom. Redundanta tjänster kan också användas av administratörer för att segmentera åtkomst till viktig information i motsats till att de flesta arbetsstyrkan får tillgång till information på en enda server.

4. Infekterad redan? Koppla från

Hostagehandboken föreslår att administratörer ska avlägsna de infekterade systemen från organisationsnätet och även stänga av Wi-Fi och Bluetooth på maskiner för att minimera frekvensen av skadlig kodspridning.

Därefter bör de berörda parterna identifiera vad sköljning av Ransomware infekterade sina system. Om varianten kan identifieras kan företag som hanterar antivirusprogram som Kaspersky Lab hjälpa dig att låsa upp filerna.

November 23, 2017