Back to Question Center
0

Semalt Expert - 8 tips för att säkra en Mac från skadlig kod, virus och trojaner

1 answers:

De senaste utbrotten av Flashback Trojans har fått mycket uppmärksamhet från de människor som är tröttna på virus och skadlig kod. Tekniskt taget tränger alla Mac-virus och malware igenom din enhet via oönskade appar och spel. Således är det viktigt att säkra enheten så tidigt som möjligt innan det är för sent och du förlorar all din data - bubble tanks 510.

Här har Michael Brown, kundsucceschefen för Semalt , delat några enkla tips för att säkra en Mac från virus och skadlig kod.

1.Disable Java

Om du har installerat Flashback och andra typer av skadlig kod och virus via Java, bör du avinstallera eller inaktivera det så tidigt som möjligt. Apple och Microsoft har gett sina användare många Java-säkerhetsuppdateringar och tips. Du kan granska dessa uppdateringar för att veta hur du inaktiverar Java som har blivit infekterat med virus och skadlig kod. Detta förhindrar att din Mac-enhet blir skadad.

2. Uppdatera dina program och OS X-programvara regelbundet

Det är mycket viktigt att du uppdaterar dina program och OS X-programvara regelbundet. Apple släpper säkerhetsuppdateringar varje vecka för att hålla sina användare informerade om vilken typ av programvara och program från tredje part som är bra att gå med. Du kan förebygga skadliga program och virusattacker genom att behålla dina appar och spel en gång i veckan. För detta bör du gå till avsnittet Programuppdatering och hämta den senaste Apples applikation.

3. Inaktivera eller ta bort Adobe Acrobat Reader

Du behöver inte behålla Adobe Acrobat Reader i Mac-minnet om du inte använder det. Tekniska experter visar att Adobe Acrobat Reader har haft flera säkerhetsproblem och överträdelser. Därför rekommenderas det att du avinstallerar det och installerar det aldrig igen. Vi föreslår att du hittar alternativ som Adobe Acrobat Reader är inte ett bra program..

4. Installera antivirusprogram för Mac OS X

Många använder antivirusprogram på sina Mac-enheter. Det är okej att gå med det, men se till att du har uppdaterat ditt antivirusprogram. Du bör installera och skanna enheten regelbundet. Det kommer att hålla din Mac-enhet säker från skadlig kod och kan hjälpa dig att njuta av internet utan problem.

5. Använd en Flash Block Plugin

När du har inaktiverat Flash- och Acrobatjänsterna, är nästa steg att använda ett Flash Block-plugin. Det är viktigt att installera detta plugin för att undvika problem på internet. Det kan förhindra skadlig kod och alla typer av virus genom att hålla din Mac-enhet skyddad. Pluggen är tillgänglig för alla webbläsare och är kostnadsfri.

6. Inaktivera automatisk filåterställning efter nedladdning

När du har laddat ner de önskade filerna är det viktigt att inaktivera automatiska filöppningsalternativ. Safari standardinställningar för att öppna filer efter att de laddats ner. För din säkerhet och säkerhet online, bör du inaktivera den här funktionen så tidigt som möjligt.

7. Aktivera antivirusprogram definitioner

Det är nödvändigt att tillåta definitioner av malware. Därför bör du dubbelklicka om de har blivit aktiverade korrekt eller inte. För detta bör du gå till alternativet Öppna system och klicka på "Säkerhet och sekretess." Du bör också se om listan är manuellt uppdaterad. Om det inte är det ska du uppdatera det så tidigt som möjligt.

8. Undvik att installera slumpmässig programvara

När du använder internet skulle du bli ombedd att installera ett stort antal program. Det är ett knep av hackare eftersom de vill stjäla dina personuppgifter. Du bör aldrig installera något som du inte är säker på när du surfar på internet. När några konstiga saker visas, rekommenderas att stänga dessa fönster eller starta om datorn.

November 23, 2017