Back to Question Center
0

Semalt Expert: Census Website Hack Attack och dess konsekvenser

1 answers:

Rapporter angav att utländska hackare var bakom folkräkningen i Australien. DeAustralien Bureau of Statistics tog initiativ till att stänga systemet för att upprätthålla integriteten av data. Vid vidare utredning,presidiet hävdade att den elektroniska folkräkningsformuläret utsattes för fyra distribuerade DDoS-attacker, var och en av en specifik karaktär och varierande svårighetsgrad.

Nik Chaykovskiy, Senior Customer Success Manager of Semalt ,förklarar varför saker som detta händer.

DDoS Attacks

Anfallet försöker göra en webbplats otillgänglig för användarna genom att översvämma den med merbegär än vad den kan hantera - mejores universidades del mundo para estudiar fotografia. Webbplatsbegäran om information skickas via en server som godkänner och tillåter individen att se sidan.Det kan dock bara hantera ett visst antal begäranden. En överbelastning kan leda till fullständigt fel på serverns krasch, vilket gör webbplatsentillfälligt otillgänglig. DDoS-attackerna är beroende av flera enheter spridda över hela världen, därmed namnet "distribuerat". Grupperna avSammankopplade enheter kallas "botnets", varje infekterad med skadlig kod som ger hackare tillbaka till en webbplats med fjärråtkomst.

Skäl till DDoS Användning

Hackare kan använda DDoS-attacker av olika orsaker. Bland dem är:

  • Hacktivism. Hacktivister använder sådana attacker mot protester mot vissa åtgärder av ett mål..
  • Utpressning. Cyberkriminella är kända för att använda denna metod för att skaffa pengar iutbyte för att stoppa de pågående attackerna.
  • Konkurrens. DDoS kan inte vara en legitim affärspraxis, men det äribland brukade lägga ner eller stoppa prestandan på en konkurrents hemsida.
  • Script Kiddies. Vissa onlineanvändare använder färdiga skript för att vandalisera onlineaktiviteter av andra som spelare.

Vad skulle hackare uppnå från folkräkningen DDoS?

Först av allt måste vi förstå att hackare måste ha vetat om möjligtsårbarheter på folkräkningsplatsen. Det var förmodligen på grund av den tunga trafiken som berodde. Följaktligen har webbplatsen alltmer blivitett mål för utländska hackare att visa hur den australiensiska regeringens system är benägen att attackera. Det kan också vara ett svar på det ökadeoffentliga kommentarer om deras säkerhets- och integritetshänsyn. Andy Hurren hade också samma känslor och trodde att poängen var denUnderlåtenhet att skydda ett högprofilt nationellt online-system. Anledningen till att attackerna motiveras är dock mindre benägna att vara pengar eller data.Andra möjliga skäl är missnöjda utomeuropeiska hackare som inte håller med systemet eller någon som vill visa upp sina hackerfärdigheter.

Är data säkert?

En DDoS-attack fokuserar i huvudsak sina försök att krascha webbplatsen. Det riktar sig inte motuppgifterna på webbplatsen. Vissa attacker kan dock använda DDoS-attacken för att fungera som en avledning, från vilken de sedan kan sippra bortanvändardata från nätverket, såsom fallet med TalkTalk telekomföretag.

Framtida överväganden

ABS är övertygat om att den främsta orsaken till kraschplatsen är en DDoS-attack.Det kan finnas många skäl, men eftersom ABS har mer information och skulle veta vad man ska leta efter när man bestämmer källan och omfattningenav skadan. HERR. Hurren, som är en cyber-säkerhetsexpert, förklarade att samtal mellan Australian Signals Directorate och relevantintressenterna tar redan form. Det kan vara lätt att spåra källa till attacken, men komplexiteten hos attacken kan görafingerpekande mycket svårt för dem.

November 23, 2017