Back to Question Center
0

Semalt Expert - Hur inte bli blasted med Google Docs Scam?

1 answers:

En skadlig email gör rundor, där avsändaren är påstått någon du känner till, skickar dig en inbjudan till att klicka på en Google Doc-länk. Genom att klicka på länken exponeras du för en olycka. Det är därför lämpligt att ta bort e-postmeddelandet.

Ryan Johnson, en av de ledande experterna från Semalt Digital Services, delar erfarenheten av hur man kan vara säker från Google Docs bluff - ï†ïî¿î½ï„î¹î´î± ï„î±ï„î¿ï…î±î¶.

E-postmeddelandet händer inte att ha kommit från den person du tror att den är från, men istället är det ett phishing-email med avsikt att lura dig för att klicka på länken. Det hela är en gimmick som syftar till att avslöja nycklarna till ditt Gmail-konto till phisher. Det värsta fallet är det för John Podesta, chef för den demokratiska nationella kommittén, som hade läst hela sin e-postkonversation efter att ha fallit i fällan.

Efter många händelser svarade Google genom att vidta skyddsåtgärder för att skydda sina användare från e-postmeddelanden som slängde Google Docs. Företaget inaktiverade alla förekommande konton, tagit bort falska sidor och tryckt uppdateringar via säker surfning. Google uppmuntrar användare att rapportera alla former av phishing-e-postmeddelanden i Gmail.

Flera förebyggande åtgärder syftar till att stoppa spridningen av phishing-attacken, även om angriparna har lyckats korrumpera miljontals e-postadresser via mål, kontaktlistor i Gmail-konton..

De bedrägerier som riktas mot användarna av Google-konton har blivit vanligare under de senaste månaderna. Hackare som utgör äkta kontakter har lyckats skicka skadliga dokument med likheter med legitima PDF-filer. Det finns dock bevisade metoder för att skydda dig från hotet. Kontrollera att du har aktiverat tvåfaktors autentiseringsfunktionen på alla dina Google-konton. Att göra det hjälper till att slå runt hackare eftersom de inte kan komma över den andra kodautentiseringen, som oftast skickas via sms. Gmail kommer alltid att upptäcka och meddela när någon försöker komma åt ditt konto.

Om du klickar på den skadliga länken kan du gå till sidan för Gmail-kontoinställningar och återkalla alla programåtkomst, inklusive de falska Google Docs-programmen.

Google utfärdade ett uppföljningsdeklaration angående fordringarna. De uppgav om deras kunskaper om säkerheten för Google-konton och utfärdat en omfattande förklaring efter en grundlig undersökning. Företaget har vidtagit åtgärder för att skydda sina användare mot e-post-phishing-kampanjer som ersätter Google Docs, vilket påverkat mindre än 0,1 procent av aktiva Gmail-profiler. Google kunde säga upp den onda kampanjen inom en timme. Endast kontaktinformation var tillgänglig och utsatt av bluff. Undersökningar visade att inga andra data hade äventyras. Användare uppmanas därför att inte vidta någon annan form av åtgärd när det gäller bluff. Användare rekommenderas dock att granska program från tredje part genom att besöka länken för säkerhetskontroll i Google.

Bilagor och länkar på länkar bör inte vara automatiska även om de verkar komma från personer som är kända för dig. Om du inte förväntar dig ett meddelande, ta alltid tid att granska webbadressen om den innehåller en vanlig textredigerare eller dubbelkontroll från en expert via andra kommunikationsmedel.

November 23, 2017