Back to Question Center
0

Semalt Expert - Saker du måste veta om Internetbedrägerier

1 answers:

Internetbedrägeri avser ett brott där exekutören designar ett system genomtillämpningen av en eller flera parametrar med syfte att beröva en enskild egendom eller något annat intresse av en falskrepresentation av ett problem som är sant och därigenom ger missvisande data.

Med ökad tillit på internet av konsumenter och företagareSom ett medium för att främja transaktioner: Förbjudna aktiviteter som använder samma kanal ökar. I de flesta fall aktiveras internetbedrägliga aktiviteter är svåra att spåra och stämma, och de är kapitalintensiva att ta itu med.

Jason Adler, expert från Semalt Digital Services, har skräddarsydd några övertygande fakta om onlinebedrägerier för att hjälpa dig att vara redo för attackerna.

Från internethackning till skadliga problem började kritiken av internetbrottfå bekymmer i början av 2000-talet. I vissa situationer uppfattades problemet som en åtgärd för att ta itu med problemet snarare änökande betydelse för internet i vardagliga ansträngningar. Företagens överensstämmelse med e-post och den ökande ökningen av antaletav webbanvändare har ökat finansiella insatser. Ett virus som bröt 1999 resulterade exempelvis i skador på $ 80.

Värdepappersbedrägerier är en verksamhet där förövarna erbjuder stora investeringarmöjligheter eller system som är avsedda att destabilisera marknaden med avsikt att göra stora vinster.

Identitetsbedrägeri inträffar när angriparen erhåller data utan kunskap omägare och använder uppgifterna för personliga fördelar, specifikt ekonomiska fördelar..

En Internetbedrägeribekämpningsrapport från IFCC visade 2001 att webbauktionsbedrägerier varmest föreviga brott står för 43 procent av klagomålen. Förutom de ovan nämnda typerna av brott, betydande bedrägerierklagomål inom ramen för konfidensbedrägerier, kreditkortsbedrägeri och betalning av varor.

En internetrapport från IFCC visade 2003 att 50 procent av webbedrägeriernavar invånare i Texas, Kalifornien, Florida, New York och Illinois. Rapporten visade också hur svårt det var att spåra förövarnaav dessa brott.

Enligt en avdelning i USA handlar det om Internetbedrägeri följandeär de nuvarande exemplen på olaglig aktivitet som utförs via webben:

Marknadsmanipulation och säkerhetsbedrägerier är två instanser som demonstreras av Los Angeles.I det första scenariot av marknadsmanipulation kunde brottslingarna ta ut vinst från att sälja aktier vars värde ökade från 8 dollartill $ 15 inom en period på 45 minuter.

I en annan situation utsattes över 100 US militär personal för identitetsstöld.Förövarna förvärvade personnummer och namn på dessa militära officerare från internet och använde dem därefteridentiteter att ansöka om kreditkort.

FBI var år 1999 väldigt inblandad i en populär sökning efter designer av adatavirus som åberopade e-postmeddelandet som en kanal för att sprida pornografiska material. Inom ett par dagar, 19 procent av USAföretag och 1,5 miljoner prylar var offer för detta e-postmeddelande.

Hackare inledde också attacker mot USA: s statssystem. Inom ett pari år hade attackerna möjlighet att infektera datorer som ägs av Pentagon och andra myndigheter Source .

November 23, 2017