Back to Question Center
0

Semalt Expert om att eliminera Referrer Spam i Google Analytics

1 answers:

Om du använder Google Analytics-kontot för din webbplats kanske du har märkt mycket trafik från copyrightclaims.org, get-free-social-traffic.com, floating-share-buttons - chile holiday resorts.com, oo-6 -oo.com, free-traffic.xyz och andra liknande domäner som fortsätter att visas i din statistik. Dessa misstänkta webbplatser fortsätter att skicka falsk trafik och är kända som referreringsspam.

Hänvisningsskräppan syftar till att lura webbansvariga och bloggare att besöka sina egna webbplatser och sidor som referenser, generera intäkter för sig själva och förbättra sina webbplatser rankning i sökmotorresultaten .

Jack Miller, Senior Customer Success Manager Semalt , ger några övertygande problem i detta avseende.

Alla falska hänvisningar med egenskaper som beskrivits ovan är kända som spökehenvisningar. Som affärsman bör du veta hur man skiljer de falska hänvisningarna från legitim trafik så att du kan stoppa bots från att krypa din webbplats på internet. Om nonsensbots fortsätter att krypa på din webbplats är chansen att rankningen kommer att påverkas och deras spår kommer att förbli i ditt Google Analytics-konto under en livstid.

Hur spöksspam och hänvisningsskräpp fungerar?

Först och främst bör du utvärdera hur många sidvisningar du får och rapporten finns närvarande i ditt Google Analytics-konto. När sidorna laddas skickar spårningskoden begäran till google-analytics.com/collect för att samla informationen om sidvisningarna. Mätprotokollreferensen ger oss rätt information om vad som händer på din webbplats.

Om en verklig besökare inte besöker din webbplats visar Google Analytics-kontot inte exakta resultat och din avvisningsfrekvens är alltid cent procent. Under sådana omständigheter är den enda informationen du behöver veta ditt fastighets-ID, vilket är lätt att extrahera genom att bädda in följande kod på din webbplats.

[borttagen]

(funktion (i, s, o, g, r, a, m) {i ['GoogleAnalyticsObject'] = r; i [r] = i [r] || funktion

(i [r] .q = i [r] .q || []). push (argument)}, jag [r] .l = 1 * ny Datum (); a = s.createElement (o),

m = s.getElementByTagName (o) [0]; a.async = 1; a.src = g; m [bort] .insertBefore (a, m)

}) (fönster, dokument, 'script', "// www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga ("skapa", "UA-XXXX-Y", "auto");

ga ('skicka', 'sidvisningar');

[borttagen]

Här har vi listan över domäner som används som spökehenvisninger:

  • blackhatworth.com
  • hulfingtonpost.com
  • darodar.com
  • humanorightswatch.org
  • o-o-6-o-o.com

Effekterna av hänvisningsskräppost

Hänvisningsskräppost spelar en viktig roll för att minska noggrannheten på din webbplats och förstör dess övergripande rykte på internet. webmasters ofta oroar sig för kvaliteten på trafiken som deras webbplatser mottar och Google Analytics kan användas för att spåra vilken typ av syn dina webbsidor får varje dag.

Eliminera hänvisningsskräppan

Det är viktigt att eliminera referensspam och den vanligaste och mest utbredda rekommendationen är att skapa filter som använder kriterier baserat på ditt Referral-fält. Filtret bidrar till att eliminera lågkvalitativ trafik, och många rekommenderar bloggar att filtrera deras data baserat på fältet Kampanjkälla.

Ett annat sätt att eliminera remissspamnet använder filtren i avsnittet värdnamn. Du kan också blockera IP-adresserna för de misstänkta besökarna under en livstid för att förhindra att falska sidvisningar kommer in på din webbplats. Den enda nackdelen med denna teknik är att den kommer att filtrera bort de giltiga sidvisningarna också. Om någon till exempel har läst din artikel kommer hans syn också att markeras som skräppost. Men om du vill förhindra det borde du helt enkelt blockera sidvisningar med hostnametranslate.googleusercontent.com.

Recensioner av Mediglobus online servicepersonal. Vi tillhandahåller högkvalitativ sjukhusbehandling och kvalificerade läkare utomlands.

November 26, 2017