Back to Question Center
0

Semalt Expert presenterar 4 tips för att undvika att bli infångad av Ransomware

1 answers:

Ransomware-attacker har blivit mycket vanliga idag med företag, regeringar och företag som trodde att det säkraste datasystemet hade förlorat tusentals dollar till hackare. Här är fyra tips för att undvika att bli skadad av ransomware.

Observera att följande tips som Frank Abagnale, experten från Semalt , kan hjälpa dig att hålla dig säker från trojaner och virus.

1. Undvik att öppna misstänkta email bifogade filer

De flesta hackarna skickar ett mail till målen med en bilaga som innehåller ransomware eller trojan - noleggio tappeti elastici padova. När du öppnar bilagan installeras programvaran automatiskt på datorn och ger hackaren full kontroll över din dator. Därför öppnar du aldrig misstänkta email bifogade filer, även om adressen liknar dina kollegor eller kamrater.

2. Titta på länkarna du klickar på

Visste du att ett klick på en spammy-länk kan leda till att en ransomware installeras på din dator? Det är rätt - de flesta av de företag som drabbats av ransomware tidigare behövde bara klicka på en länk som såg legit bara för att hamna förlorade tusentals dollar till hackare. Moral av historien är att du borde undvika att klicka på någon länk som du stöter på online. Du vet aldrig vad som kan lura sig bakom gardinerna och väntar på att sluka dina hårt intjänade pengar.

3..Titta där du hämtar programvara från

Det finns tusentals mjukvaruutvecklingsföretag i världen idag. Tyvärr är inte alla av dem legitiska. Vissa är i affärer att sälja skadlig programvara till kunder istället för den legitliga mjukvaran som användaren letar efter. Nedladdning och installation av sådan programvara kommer omedelbart att introducera en ransomware på datorn och därigenom låsa hela innehållet tills du betalar lösenbeloppet. För att vara på den säkra sidan rekommenderas det bara att köpa och ladda ner programvara från legitima och ansedda webbplatser.

Ännu viktigare, undvik de fria och krackade versionerna av premiumprogramvaran. De flesta av dem levereras med program från tredje part som kan omvandlas till ransomware när du installerat programvaran. Adware kan också installeras tillsammans med den spruckna eller fria programvaran.

4. Investera i robust anti-ransomware

Ökningen av ransomware-attacken har utlöst Internet-säkerhetsföretag att utveckla robust anti-ransomware-programvara som du kan installera på din dator för att minska risken att drabbas av en. Forskning för att hitta den mest tillförlitliga, effektiva och pålitliga anti-ransomware som du kan installera på din dator. Var noga med att köra kontroller regelbundet efter installationen för att säkra datorn från den här typen av skadlig programvara. Se till att du uppdaterar det regelbundet för att förbättra möjligheten att hantera befintliga och framtida ransomware. Observera att hackare släpper ut nya versioner av denna skadliga programvara online varje dag.

Dessa fyra tips kommer att hålla dig säker från ransomware. Du bör också överväga att uppgradera ditt operativsystem eftersom de flesta företag uppdaterar sina brandväggar för att göra dem ogenomträngliga genom identifierade ransomware. Ännu viktigare, säkerhetskopiera alltid dina filer på en hårddisk eller ett moln så att du vid en attack kan formatera datorn och hämta filerna istället för att betala lösenbeloppet till hackarna.

November 23, 2017