Back to Question Center
0

Semalt Expert: Så här stoppar du hänvisningsskräppost i Google Analytics

1 answers:

Att se till att man har en optimerad Google Analytics är det enda sättet att se till attmarknadsföringskampanjen som används av ett företag eller en individ är effektiv och att webbplatsen fungerar som förväntat. Men i processenför att optimera Google Analytics finns det vissa aspekter som säkerställer att analysen fungerar. Spamreferenser är störande för de flestamarknadsförare - what is pr9 backlinks.

Igor Gamanenko, Semalt Customer Success Manager, vill fokusera din uppmärksamhet på att hänskjutande spam teknisktförekommer i två former: webbläsare för skräppost och spridningsreferenstrafik:

  • Spamwebbomsökare. De flesta är automatiserade processer som indexerar en webbplats på samma sättsom Google gör. Något som Googlebot gör att deras närvaro är känd och därmed utesluten från analysrapporterna. Andra som inte resulterar ien studsfrekvens på 100%
  • Ghostreferenser. Dessa skickar ut falska HTTP-förfrågningar som har potential attskapa spam-hänvisningar. De kombinerar med den legitima trafiken men får inte besöka webbplatsen men räknar i slutrapporten.

Skäl till att skapa spam-hänvisningar

Människor kan skapa spamrekommendationer på en webbplats av flera anledningar. Det kan vara med ändamåleller oavsiktlig. En av anledningarna till att spamreferenser visas på en webbplats beror på lat programmering. Vissa programmerare misslyckas med att slutförakoden för boten, till den punkt som de misslyckas med att identifiera sig ordentligt. Andra utvecklare vill inte ha sina automatiska robotarblockeras av de protokoll som Google ställer in..Därför, genom att dölja sig som legitim webtrafik, kommer de att nå webbplatsen utaninterferens. Andra otäcka utvecklare väljer att använda skräppostsändringar för att komma till nyfikenhet för användare och installera skadlig kod på sina datorer.Eftersom dessa länkar är verkliga för användarna, finner de ingen anledning att tvivla på dem.

Varför är de dåliga?

För det mesta stör spam-hänvisningar de data som används av Google Analytics,Därmed presenteras skevda rapporter. Deras närvaro innebär att man leder tid att filtrera bort spam-sessionerna, vilka marknadsförare annars skulle kunna spenderagör andra produktiva ändamål på webbplatsen. Utan att veta att en webbplats verkligen innehåller spamrekommendationer, kan man sluta göra fattigaval som kan påverka SEO optimering och ranking.

Skydd mot skräppost

När man identifierar ett eventuellt problem som härrör från det sätt som Google Analytics producerardess rapporter, de kan försöka filtrera ut det från statistiken. Detta är emellertid inte en garanti för att dessa domäner inte kommer att återkomma.

Det är förvånansvärt lätt att göra detta om de fokuserar på att ta bort oönskadeautomatiserad trafik. Problemen som påverkar webbplatsen, när det gäller skräpposthänvisningar, ligger i filen ".htaccess". Många bloggare föreslåratt individer kan manipulera själva filen för att bli av med oönskade trafik. Det är dock en mycket teknisk fil och innehåller mycketmånga domäninställningar och omdirigeringar. Därför kan det vara skadligt att göra ett enkelt misstag utan klarhet om vad man behöver göraPåverkan på en webbplats. Det är klokt att ha erfarit utvecklare att hantera filen på ett säkert sätt.

. Htaccess-filen kan blockera alla sökrobotar och rensa sin historia från webbplatsen.Ändå kan spökreferenser kräva mer ansträngning. Det avancerade segmentet i Google Analytics kommer till nytta här när du försöker att klä utdet allra värsta av dessa hänvisningar.

November 23, 2017