Back to Question Center
0

Semalt Expert: Vad är Darodar?

1 answers:

Innan du läser den här artikeln, kolla dina webbtrafik loggar i Google Analytics. Titta på de främsta hänvisningarna och se om du kan få se vilken post som helst med "Darodar.com". Om det är närvarande frågar du förmodligen dig själv: "Vad är Darodar?"

Vad är Darodar?

Darodar-webbplatsen visar att det är ett företag som erbjuder SEO-tjänster. Artem Abgarian, den Semalt Senior Kund Succeschef, säger att Darodars ursprung är inte exakt känt. Forskare vet säkert att Darodar använder spindlar för att generera trafik, ignorerar robots.txt-derivaten, och det ger inte några fördelar.

Darodar har positionerat sig där det för närvarande är genom att använda dessa indexeringsbots för att dra uppmärksamhet. De ser till att krypa så många webbplatser som möjligt och lämna ett spår i trafikrapporterna för nyfikna administratörer att hitta. Intresserad av att veta var trafiken kommer kommer besökarna att besöka Darodar-webbplatsen där de ser SEO-propositionen och ett erbjudande att anmäla sig till dem. Ingen vet om företaget är legitimt eller inte. Det faktum att det använder brute force för att krypa webbplatser utan att överväga reglerna i robots.txt väcker mycket oro. Men de hävdar också att de kan avnotera någon som begär borttagning från deras index. Sanningen i detta uttalande är ännu inte bekräftat.

Nackdelar med Darodar Indexering av din webbplats

1. Skewed Data Analytics

En av konsekvenserna av Darodar som besöker en webbplats är det som registreras i trafikstockningarna. Problemet med detta är att det dämpar en giltig hänvisningskälla till listan och det är inte lätt att förklara för ett verkställande lag varför Darodar visas på analysrapporten.

Darodar påverkar också webbplatsens avvisningsfrekvens. Eftersom Darodar-robotarna besöker en enda sida i taget, skakar deras handlingar avvisningsfrekvenserna till ett högre antal.

Dataanalys och spårningsapplikationer kan hjälpa till att filtrera bort oönskad trafik. Du kan filtrera bort Darodar från Google Analytics. Genom att använda ett filter kommer Darodar inte längre att visas i dina rapporter. Gå till Admin och välj sedan det filterverktyg du vill använda under visningen / profilen.

2. Bandbreddskostnad

När Darodar-sökroboten gör förfrågningar till webbplatsen strömmar data fram och tillbaka från servern. Det kan bli dyrt, särskilt om servern kör en begränsad bandbredd. De stora volymerna av trafik de Darodar genererar kan lägga upp mycket snabbt.

Det bästa sättet att blockera Darodar är att använda robots.txt som det vanligtvis ignorerar. Det är också svårt att blockera domänen med hjälp av htaccess-direktiven eller liknande, eftersom det använder flera platser för att generera trafik. Det andra alternativet är att implementera ett block på servernivå som kan ha allvarliga konsekvenser för serverns prestanda och därför inte rekommenderas.

Vart går du härifrån?

Om Darodar inte visas i trafikloggarna, ignorerar du dem för tillfället. Om du märker en spik i bandbreddskostnader eller om du bara vill eliminera dem från dina rapporter, be om att avnoteras från indexering. Om det inte fungerar, använd sedan vissa serverbaserade regler som nekar åtkomst från någon aktivitet från Darodar.com Source .

November 26, 2017