Back to Question Center
0

Semalt Expert: Vad är Trojan Virus och hur man utreder det manuellt

1 answers:

Om du är en vanlig datoranvändare, så är du troligtvis medveten om trojansk virus och dess inverkan på din enhet. Det är ett virus som kommer bifogas de program och filer som du laddar ner från Internet. Huvuddraget hos detta virus är att det ögonblick som det tar sig in i dina filer, initierar det en process att förstöra dem i hemlighet. Den kommer i form av en användbar applikation, men det gör motsatsen genom att påverka datorn negativt.

Experten av Semalt Digital Services, Ryan Johnson ger en exakt förklaring av vad som är trojansk virus, vilka hot det presenterar och hur man manuellt kan utrota den från datorn. Låt oss börja - software development companies lebanon.

Egenskaper hos trojanska hästvirus

Den stora skillnaden mellan trojansk hästvirus och ett vanligt datavirus är att den förra inte är utformad så att den sprider sig. Som sådan laddas viruset antingen som nyttolast eller infekterad fil från webben. Detta virus har kapacitet att ladda ner annan skadlig kod till din dator förutom att stjäla slutanvändad information. Datorn har brandväggar som hjälper till att bekämpa det här viruset, men antivirusprogrammet är inte alltid effektivt, vilket innebär att det finns fall där du kan behöva ta bort viruset manuellt.

Åtgärder för att anta för manuell borttagning

Du kan följa följande steg för att manuellt ta bort trojansk hästvirus från din dator:

  • Identifiera Trojan: Efter att ha identifierat de filer som påverkas av det här viruset, kan det enkelt avlägsnas. I de flesta fall kommer ditt system att dyka upp ett DLL-fel, som är kopplat till trojanska attacken..
  • Inaktivera systemåterställningsfunktionen: att glömma det här steget innebär att datorn kommer att återställa data som du raderar.
  • Starta om datorn: När du startar om datorn använder du funktionsknappen 8 för att hjälpa dig att starta den i säkert läge.
  • Gå till Ta bort eller Lägg till program: Du hittar det här i kontrollpanelavsnittet och avinstallerar sedan de program som är smittade med Trojan-viruset.
  • Bli av med tillägg: rengör Windows-systemmappen så att alla filer i ett program raderas.

När du har slutfört ovanstående steg startar du om datorn i normalt läge.

Andra metoder för att ta bort viruset är:

Ett annat ingripande för att bli av med trojanska hästar innebär manuellt steg som kan innefatta:

  • Se till att de dolda mapparna är synliga från mappalternativet.
  • Starta sedan om datorn i säkert läge.
  • Stanna sedan alla processer kopplade till trojansk virus.

Men för att säkerställa att dessa steg är klara, måste du redigera systemets register.

Poäng att komma ihåg

För att säkerställa att du har flyttat infekterade data från ditt register måste du hitta informationen i din RUN-mapp.

Dessutom, när du har hittat mappen måste du ta bort exe och dlls filer som är associerade med trojanska namn och därefter radera värdet. Du bör också bestämma vilka program som startar automatiskt när du slår på datorn.

Okej, jag behöver hjälp

Att ta bort trojansk häst virus manuellt är utmanande. Med den nuvarande anti-malware-mjukvaran kan viruset emellertid avlägsnas effektivt. Plumbytes Anti-malware är den bästa mjukvaran för att eliminera Trojan Horse virus och annan skadlig kod från din dator.

->
November 23, 2017