Back to Question Center
0

Semalt förklarar hur man hanterar Google Analytics Spam

1 answers:

Webbplatsens säkerhet har de senaste åren varit ett stort problem för webbplatsägare. Att uppnå rena rapporter i din Google Analytics dikterar hög vaksamhet. Spöken och botreferensspammen har nyligen blivit diskussionsämnet i content marketing industry. Att öppna ditt Google Analytics-konto för att hitta det påverkat av både spöke- och botreferensspam kan vara en verklig överraskning.

Innehåll och digitalmarknadsföring medför att ren statistik uppnås i ditt Google Analytics-konto. Att göra affärer med data som påverkas av hänvisningsskräppost kan dock leda till felaktiga tolkningar och felaktiga affärsförfaranden. B2C-företag, WordPress-webbplatser och B2B-företag har uttryckt sin oro för webbplatsens säkerhet.

Jack Miller, Semalt Senior Customer Success Manager, säger att förståelse av Googles Analytics-grunder är av yttersta vikt för att leda ditt företag i rätt riktning. Ett stort antal företag har kollapsat på grund av att rangordningen låg i algoritmerna som en följd av minimal sessionstidstid och höga studsfrekvenser. Vakna upp för att hitta ett bra antal av din webbplats trafik kommer från spöke och bot trafik kan vara irriterande.

Hur Google Analytics-skräppost fungerar

Nyligen gav webbplatsägare som stöter på måttlig trafik sina bekymmer för att hitta spöktrafik i sin analysrapport. Till att börja med är det värt att notera att det finns två typer av GA-spam nämligen:

  • Spökehänvisnings spam
  • Botreklam

Spökehänvisningsskräppost påverkar indirekt Google Analytics-konton eftersom inga bots kommer att besöka webbplatser. Istället kapablar spammare analyskoder och ansluts direkt till GA-servrar. Spammare tenderar att skicka trafik direkt på din webbplats utan att besöka din webbplats. Enligt sökmotoroptimering optimeringsprofessorer är Google Analytics det bästa stället att filtrera och blockera spökehänvisningsskräppost.

Är du en webbansvarig som upplever en trafikökning på din webbplats och bredvid nollperiodens längd? Du behöver inte panik. Det är bot referral spam. Bot trafik arbetar för att sakta ner din webbplats genom att spika din trafik och registrera falsk hänvisning.

Tips om hur man blockerar analytics spam

Använda servrar för att blockera hänvisningsskräppost

Att blockera både spöke- och botreferensspam på olika servrar och flera webbplatser kan vara en omständlig uppgift att utföra. Uteslutande Google Analytics-skräppost med hjälp av servrar utesluter bot-spam, vilket leder till att spökspamfigurer skett med dina rapporter.

Använda ett giltigt värdnamnfilter för att utesluta analytics spam

Använd värdnamnsvisningsfilter för att utesluta analysspam kan enkelt göras på din lokala dator. Du vill inte att denna uppgift ska vara tidskrävande. Skapa värdnamn innehåller filter för att eliminera både bot och spökehänvisningsskräppost från skevning med dina rapporter.

Använda autofilmfilterverktyg

Verktyg för automatisk skräppostfilter rekommenderas starkt av experter när det gäller att blockera skräppost från din analys. Detta filterverktyg har utvecklats med hjälp av de senaste versionerna av heuristisk teknik för att blockera och utesluta referensspam från ditt konto. Auto spamfilterverktyget består av avsökningsfunktioner för att upptäcka och spåra prestanda för ditt Google Analytics-konto.

Felaktig tolkning av Google Analytics-rapporter kan enkelt äventyra dina framtida digitala marknadsföringsinsatser. Spöken och bots referensspam har nyligen varit föremål för fokus för många digitala marknadsföringsbyråer. Låt inte remissspammen påverka dina marknadsdrömmer. Utför överbelagda strategier för att hålla ditt konto fritt från bots och spökehänvisnings spam Source .

November 26, 2017