Back to Question Center
0

Semalt: Hur Blockera Darodar Ghost Hänvisningar från din webbplats

1 answers:

Om du ibland går igenom din Google Analytics, är du tvungen att hitta några trafikreferenser som sticker ut. Att de återkommer igen i trafikrapporterna indikerar att någon skickar trafik till webbplatsen. Ändå representerar inte alla referenser verkliga personer. Det finns de som du behöver blockera från din webbplats.

Följande artikel, som tillhandahålls av Oliver King, en toppexpert från Semalt , omfattar ett förfarande som tar bort oönskade hänvisningar. I det här fallet är Darodar den bedrägliga referensen, men metoden är också effektiv för andra oönskade referenser - submariner replica.

Vad är Darodar?

Jag märkte lite ovanlig aktivitet från en referent som heter Darodar. Referensens domän fortsatte att visas i mina loggar, vilket fick mig att besöka sajten och se vad de handlade om. Den information jag hittade där indikerade att det var ett enkelt SEO-verktyg. Jag antog att det var en standard webbplats sökrobot samla information från min webbplats och låt det glida. Efter att ha engagerat med några medlemmar i en onlinegrupp i Darodar-ämnet såg det mig att problemet var betydligt mer betydelsefullt än jag trodde.

Darodar är känt för sin ökända vana att skicka ut referreringsspam till många webbplatsägare. Det påstås sprida skräppost genom att använda skadlig kod som cirkuleras via botnet. Även om du kanske inte har blivit utsatt för en sådan attack, är det lämpligt att vidta försiktighetsåtgärder för att blockera från din webbplats denna bedrägliga referens.

Förhindra Darodar från att komma åt din webbplats

Det första steget att ta är att blockera alla misstänkta domäner via .htaccess-filen. Varje webbplats som använder WordPress har den här filen i webbplatsens rotkatalog. Du kan få koderna att använda från Paul Thompson från Buzzwords to Business. När du har koden öppnar du din befintliga .htaccess-fil och klistrar in den längst ner. Spara de nya uppgifterna. Det kommer att se till att din webbplats inte kommer under attack från de domäner som anges och används av referenserna från och med dess. Det är viktigt att notera att bedrägliga hänvisare har många engångsdomener och kan skiftas vid varje given tillfälle. Var därför alltid försiktig och fortsätt uppdatera .htaccess-filen.

Nästa steg är att se till att du tar bort alla spår av Darodar från Google Analytics. Det är viktigt att göra detta eftersom det garanterar noggrannheten i GA-analyser och rapporter. Chansen är att studsfrekvenserna från de många besök från Darodar har alla data skakade. Ta bort referenser som använder liknande taktik som Darodar-robotarna, så att din spårning och övervakning av e-handel i Google Analytics inte tar hänsyn till dem i framtiden. Det spelar ingen roll om skevheten är väsentlig eller inte, under inga omständigheter bör man basera sina beslut på felaktig eller felaktig statistik.

Slutsats

Den nuvarande posten beskriver huvudsakligen metoder som används för att blockera Darodar från din webbplats. Den goda nyheten är att metoden fungerar för alla oönskade referenser du vill blockera från din webbplats. De två kommer att bidra till att förhindra att din statistik skingras framöver.

November 26, 2017