Back to Question Center
0

Semalt: Hur Blockera Spam På IIS

1 answers:

Hänvisar till spam har blivit ett vanligt och otäckt hot på grund av en spridning av nya bloggar under senare tid. Precis som kommentar och trackback-spam är referensspamnet utformat för att placera länkar på en förekommande webbplats i syfte att driva trafik och höja sökmotor trafik. Vanliga kommentarer och trackback-robotar kan hållas ut med hjälp av mänskliga verifieringsmetoder som killingauth, captcha och spam-uppslagstjänster, inklusive Askimet - steppsweat meterware.

Referreringsskräppost är tyvärr en helt annan vattenkokare helt. Detta beror på att det inte försöker posta länkar direkt på en webbplats. I stället bygger bot på bloggare som älskar att posta statistik på sina webbplatser om var deras trafik kommer från allmänt känd som referreraren. Dessa spambots träffar din webbplats med falsk hänvisning som leder tillbaka till din webbplats. Plötsligt börjar bloggägare att märka live referreringsstatistik som visas på deras webbplatser med länkar tillbaka till konstiga webbplatser. Bot gör det här upprepade gånger, och om ingenting görs kan botsna ta upp stora mängder bandbreddsresurser som resulterar i DOS.

Michael Brown, Semalt expert, säger att i bästa fall kommer bots att översvämma dina stockar med falska data som lämnar dig utan aning om var din trafik kommer ifrån. Om du har blivit hit av dessa bots, här är hur du spärrar spam på IIS:

ISAPI-omskrivning

Webbmästare som har blivit träffade av referrarbotsarna är förvånad över att inse att de kan hålla botsarna ut genom att göra ändringar i två rader överst i ISAPI Rewrite httpd.ini-filen. Genom att göra dessa ändringar utförs en obestämd kontroll av referensen för all inkommande trafik mot din lista över kända referreringsrobotar. När en match har upptäckts utförs ingen ytterligare bearbetning och en felmeddelande (404) som inte hittades (404) skickas.

#Block remiss SPAM

# Lägg till nyckelord mellan () nedan och separera med |

RewriteCond Referer:. * (?: nyckelord | gå | här). *

RewriteRule (. *) $ 1 [I, F].

För att hålla botsarna ut, fyll i parenteserna med hjälp av nyckelord som angivits ovan från referenssträngen och separera dessa med rörsymbolen. Om robotar träffar dig som pekar på en webbplats 1.marine.com och site2.marine.com, skriv bara in det marina sökordet. Det kommer att blockera alla nuvarande och framtida försök från webbplatser med ordet marin från att slå på din webbplats. Tänk på att ISAPI-omskrivning inte skiljer mellan en bra referent från en dålig. Det betyder att eventuell hänvisning till ord som matchar det du har ställt kommer att blockeras även om det är legitim trafik.

När du har ställt in filteren på plats kommer du att märka en ändring i dina hänvisningsloggar. Om bots har slagit dig riktigt hårt kommer det att bli en betydande minskning av systemresursanvändningen. Även om ISAPI-omskrivning för att hålla bort referensbotsar kanske inte är den mest eleganta lösningen på problemet, är det mycket effektivt att hålla ut dem.

Bots utvecklas alltid

Innan du luta dig tillbaka och slappna av eftersom du har lyckats blockera spam på iis, tänk på att bots alltid utvecklas. Förr eller senare kommer de att slänga ut dina spamfilter. För att behålla botsna, övervaka dina hänvisningsloggar. Om du märker några nya skräppostwebbplatser som kommer upp, lägg till dem i din lista.

November 26, 2017