Back to Question Center
0

Semalt: Hur filtreras intern trafik i Google Analytics?

1 answers:

Många företag hanterar sina kunder genom trafikövervakningsverktyg. En användares IP-adress kan vara en viktig metod för att övervaka kvaliteten på webbbesök som kommer till din domän. Människor som kör e-handels webbplatser använder digitala marknadsföring färdigheter som SEO för att få sina kunder. Dessa metoder använder verktyg som Google Analytics, som tenderar att övervaka och ge ett djupt sätt att nå ditt mål - alpenfleece doubleface. Verktyg som Google Analytics (GA) innehåller viktig information som webbtrafik och omvandlingar. I vissa fall kan trafiken dock härröra från ditt eget företag. Vissa användningar av din webbplats inom din organisation kan leda till webbbesök, vilket inte nödvändigtvis betyder att de konverterar till försäljning. Till exempel kan ditt företag ibland uppdatera webbplatser som logotyper, teckensnitt och innehåll.

Det är viktigt att filtrera intern trafik från GA-data för att samla en exakt bild av ditt marknadsbeteende. För att lyckas med detta, gå ner till följande praktiska tips från Ross Barber, den ledande experten från Semalt .

Data som har intern trafik kan ge en felaktig bild av internet marknadsföring taktik på plats. Dessutom snedvrider din data, vilket gör det svårt att anpassa din marknadsföring taktik. En person med en webbplats behöver göra vissa justeringar i GA för att filtrera intern trafik från att visas i besökarens rekorddiagram.

Viktig information om IP-adress

När en webbläsare försöker besöka en webbplats registrerar servern webbbesöket via IP-adress. IP-adressen liknar en vanlig fysisk adress, bara den är tillgänglig på internet. De flesta internetleverantörer upprätthåller en webbanslutning som ger servern en IP-adressförfrågan. Det enklaste sättet för en person att få en dators IP-adress är från sökmotorn s. Till exempel, en enkel Google-sökning "vad är min IP-adress." Du kan byta till en statisk IP-plan i din företags internetanslutningsplan. När du har fått din IP-adress är det möjligt att utesluta sina besök i Google Analytics.

Så här filtrerar du intern trafik i Google Analytics

För att en person ska kunna filtrera intern trafik är ett GA-konto en nödvändighet. Du borde logga in på ditt GA-konto. När du är inloggad kan du utesluta din IP-adress. För att göra detta, navigera till administratörsfliken. Du kan hitta den på sidofältet eller i övre högra hörnet av den inbyggda webbsidan. Från den här panelen klickar du på menyn "lägg till ett filter". Klicka på den här röda knappen och ange ett namn på det filter du använder. Det kan hända att du måste göra framtida tillägg i anpassade filter, så det är viktigt att skriva in ett namn.

Klicka på rullgardinsmenyn och välj alternativet "välj filtertyp". I det här alternativet kan du skriva in den IP-adress du vill utesluta. Skriv in IP-adressen för den dator du använder, eller en statisk IP-adress för ditt företag. Denna IP-adress kan hittas från sökningen du gjorde i det första steget. Kom alltid ihåg att spara alla ändringar du gör i GA. Har alltid flera visningar för att återställa ändringarna om något går fel.

November 26, 2017