Back to Question Center
0

Semalt: Identifiera spam och spökehänvisningar i Google Analytics

1 answers:

Google Analytics är ett av de mest kraftfulla verktygen som används för att spåra, övervaka och rapportera webbtrafik sedan lanseringen under 2005. Det analytiska verktyget har diskuterats under senare tid efter att det har gjorts påståenden om att omdirigera fel webbtrafikstatistik. Spöke- och skräppostreferenser i Google Analytics är några av de mest inflytelserika aktiviteterna som återspeglar falsk information till webbplatsadministratören - grain loss monitor for sale.

I den här artikeln ger Jack Miller, Semalt Senior Customer Success Manager, inblick i information om skräppost och spökehänvisningar som länkar till trojanska, skadliga program och virusattacker till datorsystem.

Spamreferenser - känner du dem?

Google Analytics kan ibland indikera oroande trafikstatistik om en webbplats. En dag är trafiken som flyter på en plats låg och plötsligt skjuter upp utan en väsentlig utlösare. Skillnaden i trafikflödena på en webbplats ändras dramatiskt från låga till höga från en dag till en annan eller inom några timmar utan att veta var webb besökare härstammar. Spamreferenser kan generera falsk trafik till en webbplats, vilket avspeglar annars på Google Analytics. Utan en ordentlig övervakningsmekanism för att upptäcka skräppost och spökehänvisningar kan skadlig kod och virus också invadera systemet. De falska besökarna kan bygga ett falskt hopp till ägaren av webbplatsen för att neka dem mycket av intäkterna.

Spamtrafik

Spam och spökreferenser registrerar falsk statistik på Google Analytics. Internetanvändare som inte besöker webbplatsen registrerar sig som riktig trafik. Spamtrafik kan skapa intäktstab för ägaren till webbplatsen, precis som trojansk, virus och skadlig kod. Förebyggande och borttagning av spamtrafik kan underlätta korrekt trafikstatistik.

Spamstyper

Det finns två typer av skräppost som ändrar den verkliga statistiken för besökare på en webbplats som registreras i Google Analytics. Spam kan antingen vara en skräppostreferens eller en spökreferens. Medan spökehänvisningar registreras som riktiga besökare på webbplatsen, även utan att besöka webbplatsen, gör skräppostsökningar en automatisk sökning via en webbplats där informationen spolas. Precis som skadlig kod och virus, spam behöver eliminering för att skapa sanitet på webbplatsen.

Identifiera spamstrafik

Inte alla länkar som är länkade via e-post, hemsida och sociala medier är vänliga för datasäkerheten. Att klicka på refererade länkar med mycket försiktighet är viktigt. Delade länkar kan ladda ner skadlig kod, virus och trojan för att orsaka allvarlig skada på datorn. Användning av antivirusprogram kan hjälpa till att övervaka systemets säkerhet innan du ansluter till internet.

Hitta Spam Referral länkar i Data

Menyn Hänvisningar under All trafik i avsnittet Acquisition som finns i Google Analytics-kontot ger en översikt över besökare på en webbplats. Att klicka på länken "avancerad" ger möjlighet att filtrera sessioner. En besökande länk som inträffar mer än tio gånger kan i stor utsträckning påverka trafikstatistiken och kan bero på skräppost.

November 23, 2017