Back to Question Center
0

Semalt Islamabad Expert om att ställa in Google Analytics för att ta bort Ghost Referrer

1 answers:

Spam i Google Analytics har blivit en allvarlig fråga. På grund av en översvämning av hänvisningsspam från de vuxna platserna och sociala knappar har webmasters blivit överväldigade av alla de filter som de ställer in för att hantera de värdelösa data som deras webbplatser mottar. Det finns ingen anledning att panik eftersom det är ganska enkelt att konfigurera Google Analytics för att dölja referreringsskräppost. Men först bör du förstå hur referrerande spam fungerar.

Om du vill att människor ska besöka din webbplats och är medvetna om kvaliteten på din trafik, bör du vara uppmärksam på White Hat SEO tekniker - kangertech mini protank 3 parts.

En toppexpert från Semalt , Sohail Sadiq, ger här en övertygande praxis i detta avseende.

Det kan inte vara möjligt för någon att bli av med hänvisningsskräppost eftersom det skingrar din statistik och skadar din webbplats ranking i en utsträckning. Det är därför du borde ta bort det från Google Analytics-kontot så snart som möjligt. Darodar.com, priceg.com, iloveVitaly.com, hulfingtonpost.com och blackhatworth.com är de vanligaste hänvisningarna som orsakar frustration för Google Analytics-användare.

Om du märker en stigning i trafiken i Google Analytics-rapporten kan din omedelbara reaktion vara trevlig. Men du borde oroa sig för kvaliteten på din trafik och studsfrekvensen på din webbplats. Chansen är att referreringsskräppan kommer att besöka din webbplats med 100% avvisningsfrekvens och tiden som spenderas på din webbplats är noll sekund. Innan du antar något annat, borde du fråga dig själv "om den här trafiken är tillförlitlig eller inte." Om inte, bör du vidta åtgärder för att bli av med spammare. För detta, ta reda på varifrån din trafik är. Gå till avsnittet Förvärv> Alla trafik> Hänvisningar och kolla trafikkällorna. Försök att utvärdera var besöken faktiskt kommer ifrån.

Den allvarliga nackdelen med hänvisningarna är att de förbrukar din webbplatss intelligens och ökar studsfrekvensen, vilket påverkar din sökmotoroptimering inom några dagar.

Lösningen på detta problem

Om du klickade på länken HulfingtonPost.com eller någon annan skräppost, bör du stänga din webbläsare så snart som möjligt. Då kan du öppna den igen och ta bort cookies och historia för att säkerställa din säkerhet. Det är värt att veta att olika typer av skräppost kan hanteras på olika sätt. Några av dem har diskuterats nedan.

Skrämmande sökrobot

Det kryper om webben och tar information för sina egna medel. Det utför en mängd olika uppgifter genom att klicka på dina länkar och bjuda in dig att klicka på de misstänkta länkarna. Det kommer oftast från olika IP-adresser, och du kan inte blockera trafiken genom att utesluta IP-adresserna i ditt Google Analytics-konto. Du kan dock blockera den i dina .htaccess-filer.

Ghost Referral

En spökreferens besöker inte din webbplats. De vanligaste exemplen är darodar.com och ilovevitaly.co. Du kan överväga att redigera .htaccess-filen, men det kommer inte att gynna dig och är meningslöst eftersom spökreferenser är ganska kraftfulla att hantera. Du kan inte blockera deras besök av det hela, men du kan hålla spåret i ditt Google Analytics-konto. De har för avsikt att lura Google spårning och använda slumpvis spårnings-ID för att utföra sina uppgifter. Chansen är att ditt ID spåras och spelas in av referensspam och nu visas hänvisningsbesök i dina Google Analytics-rapporter. Du bör använda filter för att förhindra spam och lägga till den misstänkta webbplatsen i listan Exklusionslista.

November 26, 2017