Back to Question Center
0

Semalt överför Nyttig information om Internetbedrägerier och sätt att skydda dig mot det.

1 answers:

Fraktföretaget är medvetet om bedrägerier som använder sin identitet i socialamedia och e-handel webbplatser för att vilseleda tusentals kunder som tränger dessa webbplatser.

Så här fungerar de normalt. Du går igenom en e-handelswebbplats, identifieravad du än vill köpa, kolla in och slutföra betalningsprocessen. Då får du också ett mail som ber dig att betala för en försändelse innanden skickas. Det finns dock en fångst: E-postmeddelandet är inte från det officiella fraktföretaget, och pengarna du blir ombedd att betala skainte återbetalas och det hjälper inte heller att behandla din beställning. Andra bedrägerier som lotteri bluff, där du är informerad om att ha vunnit ett svep,lotteri eller pris för en tävling du aldrig deltog i första hand.

Fraktföretag erbjuder inte tjänster från tredje part (escrow). Som sådan, var intesött pratade in i ledningsbetalningar till någon. Du kan gå in i en online bluff.

Ross Barber, the Semalt Kundsucceschef, rekommenderar dig att ta hänsyn till följande information. Även om det finns ett sändningsnummer tilldelatförsändelse, luras inte. Produkten kan inkluderas i din varukorg, men det kan faktiskt inte vara i fraktens händerföretag. Om du är osäker, kontakta rederiet eller besök deras officiella hemsida. Detta kommer att kontrollera att rederiethar produkten i sin besittning..Då kan du vila med den försäkran som dina varor kommer att nå dig.

Frakt- / fraktföretag gör allt för att förhindra onlinespel.Deras kundservice, juridiska och säkerhetsavdelningar arbetar nära varandra för att säkerställa att du (kunden) känner till alla bedrägerier och hur man skaUndvik dem. Dessutom samarbetar de med internationella organisationer som eBay, Amazon, Western Union och även regeringar att behållasaker går smidigt.

Vad ska du göra om du är offer?

För att de nödvändiga myndigheterna ska kunna stänga en bedräglig webbplats, delita på dig för att rapportera eventuella misstänkta aktiviteter. Vidarebefordra e-post till den angivna adressen. Observera att du inte får någon meddelande när duskicka e-postmeddelandet. Det kan också vara en bra idé att rapportera till kommunerna på ett visst sätt, polisen. Det har varit några fall, vilkahar resulterat i arresteringar. Med de dåliga killarna bakom barer kan du njuta av bekvämligheten med online shopping.

Öka medvetenheten

Som det har sagts är det nödvändigt att anmäla alla fall av onlinesvårigheter särskiltde som rör rederier. Med allmänheten gjort sig bekant med denna hot, kommer dessa fall definitivt att vara en sak från det förflutna. Här ärnågra åtgärder som används för att minska onlinebedrägerier:

  • > möten mellan olika intressenter som vill ta itu med denna fråga
  • > publicerar regelbundna nyhetsbrev
  • > riktlinjer för hur leveransprocessen för en vara fungerar. På så sätt kan dulätt berätta om en bluff.

Sammanfattningsvis, se till att du berättar för en vän om vad du lär dig så att de också gör detbli inte ett offer Source .

November 23, 2017