Back to Question Center
0

Semalt - Sätt att hype din backlink-profil med genomsökningsdata

1 answers:

Google har uppdaterat sina användare om bakåtlänkarnas betydelse i flera månader, men vi är medvetna om att bakåtlänkar är nyckeln till framgångsrik sökmotoroptimering . De hjälper Google, Bing och Yahoo att bestämma betydelsen av webbplatser och bloggar. Många människor debatterar om man använder proaktiva bakåtlänkar för att engagera besökare eller inte, och det är sant att bakåtlänkar kan garantera dig hög kvalitet webtrafik. Dessutom hjälper de dig att övervaka och optimera de befintliga länkarna på din webbplats.

Låt oss kolla några punkter för att förstå varför det är viktigt att kombinera backlink-data och genomsöka data. Det hjälper oss att förstå hur man kan förbättra sökmotorns rankning på våra webbplatser och vilken typ av åtgärder som bör vidtas för att öka deras värde på internet.

Här diskuterar Igor Gamanenko, en topp professionell från Semalt , hur man hämtar din backlink-profil med genomsökningsdata.

1. Brokade sidor med bakåtlänkar

Med de trasiga sidorna och bakåtlänkrapporterna kan du enkelt hitta sidorna som har ett fel med bakåtlänkarna och återgå till 4xx- och 5xx-fel. Om du vill undvika detta problem borde du bryta dina bakåtlänkar till olika avsnitt. Alternativt kan du återställa sidorna till 200-statusen eller uppdatera sin status till 301. En annan metod är att du kan omdirigera dem till andra användbara och relevanta sidor eller artiklar.

2. Ej indexerade sidor med bakåtlänkar

Alla icke indexerade sidor med bakåtlänkar ska repareras korrekt. De låter dig bestämma vilka sidor som returnerar användarna till 200 fel. Om det här problemet uppstår kommer dina sidor inte att vara indexerad, och du kan inte förbättra sökmotorns ranking på din webbplats. Om du vill att alla dina sidor ska upptäckas av sökmotorerna, bör du korrigera det icke-indexerade problemet så snart som möjligt.

3. Omdirigera webbadresser med bakåtlänkar

Webbplatser ändrar sina layouter och innehåll med tiden, och det är möjligt för dig att ändra din webbadress och dess arkitektur enligt den nuvarande trenden. Om det visar ett 301-fel bör du inte låta sökmotorerna indexera din webbplats tills det här felet har tagits bort. Det är sant att en bakåtlänk med omdirigeringssidan inte är ett viktigt problem, men du kan granska och ändra dess inställningar för att rikta in den relevanta publiken. Se till att du har använt en ankare text för att öka dina chanser att bli bättre i sökmotorns resultat.

4. Orphaned Sidor med bakåtlänkarna

De föräldralösa sidorna kan köra din webbplats mycket trafik, men webmasters glömmer ofta dem, vilket ger sina besökare dålig erfarenhet på plats. Du bör granska de föräldralösa sidorna med bakåtlänkar en efter en, se till att alla sidor ger värde åt publiken.

5. Tillåt en URL med bakåtlänkar

Alla de otillåtna webbadresserna med några bakåtlänkar markerar sidorna som anges i robots.txt-filen. Sidorna som har det här problemet kan orsaka problem för besökarna, vilket minskar deras antal i stor utsträckning. Du bör tillåta att sidorna genomsökas genom att ta bort dem från din robots.txt-fil.

6. Meta Nofollow-sida med bakåtlänkar

I rapporten från Meta Nofollow med Backlink kan du identifiera sidorna med och utan metataggar och påpeka felen i dem. Du kan lösa problemet genom att ta bort de onödiga taggarna från din webbplats. Överväg att installera ett lämpligt plugin för att förbättra webbplatsens prestanda och utseende Source .

November 24, 2017