Back to Question Center
0

Semalt: Småföretag som ett favoritmål för cyberkriminella

1 answers:

Det var vanligt hos MNH Platinum, ett företag som handlar om biluthyrning. Litenvar de medvetna om att bara ett klick på en e-postlänk troligtvis skulle göra affärer i fara.

Förra året har ett företag i Blackburn fått 12, 0000 filer i företagetsnätverks krypterad. Därefter krävde brottslingar ett lösenbelopp som uppgår till 3 000 kronor för att dekryptera filerna.

Med alla försök att ta bort viruset utan att förlora viktiga data som visar sig omöjligt,organisationen hade inget annat val än att betala. Företagets verkställande direktör Mark Hindle uppgav att de var helt oförbereddaför cyber-attacken på grund av försumligheten av konsekvenserna kan en sådan attack ha på företaget.

Detta ärende är inte en isolerad och proffs varnar för att småföretag ärmer benägna till hotet av cyber-attack eftersom de i de flesta fall är oförberedda.

Andrew Dyhan, kundsucceschef för Semalt Digital Services, diskuterar hur cyberkriminella attackerar småföretag.

Historiskt sett är små och medelstora företag inte det gemensamma målet för cyberbrottmen i 2015 argumenterar Toni Allen för att saker förändrats drastiskt. Enligt en undersökning som gjorts av regeringen om säkerhetsbrott,75 procent av småföretag rapporterade möjligheten till en attack år 2012 och trenderna ökade 2013 och 2014..

Statistik från Symantec, ett företag som behandlar cybersäkerhet indikerar att över hälften avSpjutfiskeattacker som genomfördes via e-post 2012 var mot småföretag.

Den nya europeiska förordningen gör frågan om cybersäkerhet för små och medelstora företag mer kritiskeftersom de har ett syfte att skydda kunddata. Den nyligen utvecklade regimen kommer att spela i 2018 och kan resultera iOrganisationen böter 4 procent av sin årliga intäkt eller 20 miljoner euro beroende på vilket som är störst för att tillåta säkerhetsbrott att störamed kundens data.

Kriminella uppfattar små och medelstora företag som mjukare mål i de flesta fall, de är kanaler till ett enormt pris.

Cyber ​​Streetwise-kampanjen, ett initiativ som förvaltas av hemkontoret belyser följandesom de stora cyberhoten mot små och medelstora företag:

Hack attack

Anfallet inträffar när brottslingar åtnjuter en organisations nätverk genom att optimera påen oöverträffad mottaglighet inom applikationen, vilket gör det enkelt för dem att komma åt företagets data.

Ransomware

Händer när en del skadlig applikation i de flesta fall mottas via en phishingemail låser informationen på organisationens nätverk. Därefter begär brottslingarna om ett lösenmedel i intervallet £ 500 - £ 1.000 tillutnyttja dekrypteringsnyckeln.

Mänskligt fel

I de flesta fall är människor den mest benägna länken i en viss säkerhetskedja, och en betydandeEn del av informationsbrott är som en följd av att data förloras eller sprids till fel person. Även de vanliga attackernakan få betydande effekter i situationer där kritisk PII är inblandad.

Denial of service attack

När en organisation har en stor mängd information i sina servrar som drivs genom askadlig kanal. Dessa typer av attacker kan enkelt utföras med minimal investering.

Koncernchefbedrägerier

Det inträffar när en angripare efterlyser en högre individ med företaget antingen avspoofing eller hacking deras e-postkonto och tvingar en person med finansiell myndighet att utföra en betalning Source .

November 23, 2017