Back to Question Center
0

Tips från Semalt: Använda. Htaccess-fil på Google Analytics

1 answers:

Under de senaste månaderna har Googles analytics referral spam skett i ämnet digitalmarknadsföring . Blockering och borttagning av både sökrobot och spökespam från din GA-rapport kan inte ignoreras på något sätt. Att skaffa, uppnå och analysera rena och korrekta rapporter får din WordPress-webbplats på spår och rankas högt i algoritmerna - modelos oculos de sol masculino.

Som webbansvarig är betydelsen av att utföra forskning och förstå hur hänskjutande skräppost sprids i webbplatser av yttersta vikt. Som omfattas av blockering av Google Analytics Referral Spam del 1, ska rengöring av både språktrådsförfrågningsskräppost och skräppostshanteringsspamma utföras på olika sätt. Enligt marknadsföringsspecialister speglar spökehänvisnings spam din GA-data genom användning av externa servrar. Å andra sidan öppnar sökroboten direkt din webbplats. För att radera spam från analys, överväg att utföra följande tricks som erbjuds av Jack Miller, den Semalt Senior Customer Success Manager.

Avlägsnande av GA-skräppost med hjälp av specialhänsyn

Ta bort GA-referensspam med hjälp av .htaccess-speciella överväganden är en gör-det-själv-uppgift som du kan utföra direkt med din lokala dator. Denna metod ger webmasters möjlighet att använda WP htaccess-editor och WP htaccess-kontroll.

WordPress gör att borttagning av både sökrobot och spökespam mer tillgängligt genom användning av plugins. Tänk dock på att du inte behöver logga in på din WordPress-webbplats direkt för att utföra .htacess-filen och att ta bort spam från analys när du använder plugins. Om du noterar att du inte har en .htacess-fil på din WordPress, navigera till webbplatsens inställningar och välj på 'Permalinks'. Tryck på ikonen "Spara ändringar" för att utföra en katalog och ta bort spam från analyser framgångsrikt.

Använda .htacess-metod för att ta bort skräppost från analytics

Använda .htaccess-filen för att ta bort och ta bort skräppost från din Google Analytics är mycket enkelt och enkelt. Denna teknik fungerar bäst för att blockera sökrobot från att komma åt din webbplats. För att komma åt .htaccess-konfigurationsfilen på din webbplats, navigera i rotdomänen på din webbplatss server. Här är en procedurguide som hjälper dig att blockera referensspam från din analysrapport med hjälp av .htacess-konfigurationsfilen.

  • A) Navigera på din webbplatss serverrotsdomän för att hitta .htaccess-filen. Spara filen i en katalog och skapa en annan kopia för att skapa en backup-lösning.
  • B) Uppdatera din fil till de senaste källorna där referensspamfiler härstammar från. Börja med att ta bort hänvisningar för borttagning av skräppost och lägg till "RewriteCond" på din ursprungliga kommandotolken.
  • C) Efter att ha varit nöjd med att uteslutningen genomfördes lyckades kopiera den reviderade versionen och skriva över den på din webbplatsserver. I vissa fall kan din webbplats misslyckas med att ladda. Du behöver inte oroa dig. Ladda upp din ursprungliga kopia för att återställa tidigare versioner.

Varför bör du inte ändra din .htacess-fil

Som webmaster kan du frestas att ändra din WordPress .htacess-fil för att möta dina behov och specifikationer i realtid. Du kan dock använda konfigurationsfilen för att blockera en rad IP-adresser från att komma åt din webbplats. Detta är ett annat knep som används av webbansvariga för att enkelt ta bort spam från analytics. Efter att ha blockerat en räckvidd eller enstaka IP-adresser, möter besökare som försöker komma åt din webbplats med adresserna alltid fel.

Att hantera en webbplats som påverkas av sökrobot och spöken kan vara en tröttsam uppgift. Du behöver dock inte panik om du stöter på hänvisningsskräppost i dina Google Analytics-rapporter. Utför de ovan diskuterade metoderna för att ta bort spam från analysen effektivt.

November 26, 2017