Back to Question Center
0

Tricks för att stoppa skadliga program Pop-Ups och Spam - Semalt Expert

1 answers:

Popup och spam är ett vanligt möte i dagens internetanvändning. Popup kan komma från legitima företag, som har en bestämd orsak och anledning. Vissa popup-fönster kan dock komma från skadlig kod eller några andra typer av trojaner, som kan vara närvarande i systemet. Oavsett vilken källa du ska hantera popup-fönster med försiktighet. Vissa av dem kan innehålla virus, vilket kan sluta med att utföra många onda aktiviteter för offret.

På den andra sidan säger Nik Chaykovskiy, Senior Customer Success Manager Semalt , att spam är ett vanligt problem för majoriteten av e-postanvändarna. Spam meddelanden härrör från personer som kan ha dåliga avsikter om offret. I de flesta fall innehåller spam trojaner som finns i deras e-postmeddelanden och andra skadliga länkar. I andra fall skickar människor meddelanden som innehåller skräppost för att kapa ett offerdatas dator och manipulera deras data.

Hur skadliga popup-fönster och spammar fungerar

Malware kan vara närvarande i en popup av jämn spam-e-post. I andra fall kan vissa skadliga program som redan finns på datorn orsaka andra popup-fönster. Malware kan också vara en kod som kan finnas i meddelandekroppen av e-postmeddelandet. Dessutom kan spam-e-postmeddelanden också skapa skadlig kod på det sätt de utför sina system. Exempelvis kan Microsoft Outlook-användare ha en hack attack när de förhandsgranskar bilder som finns i deras kod.

Att klicka på en popup kan innebära att du installerar en spyware-programvara. Popup-filer kan komma på olika sätt. De kan till exempel blinka som en skålmeddelande på skärmarna, de kan dyka upp omedelbart när du flyttar en muspekare över en meny eller till och med en massa pop up-annonser attack. Det kan utlösa flera annonser som visas. Oavsett vilken typ av skadlig kod det är viktigt att inte klicka på den. Att klicka på en trojan kan utlösa olika skript som kan utföra många hacka.

Sätt att förhindra skadlig kod

Det är viktigt att säkerställa säkerheten vid hantering av e-post. Det är till exempel viktigt att du inte öppnar några bilagor eller textmeddelanden från källor som inte är tydliga. Dessutom är vissa avsändare kända svindlare som är kända för de flesta e-postleverantörer. Acceptera inte snabba erbjudanden och få rika snabba system. Det här är några av de billiga sätt som dessa cyberkriminella använder för att fånga människor. Slutligen klickar du inte på länkar som finns i spam-e-postmeddelanden, t.ex. avbryt prenumerationsknappen. Detta fel bekräftar bara giltigheten av ditt email till hackarna, öppnar dörrar för ytterligare attacker.

Förhindra popup-fönster och deras skador

De flesta popups kommer på grund av påverkan av vissa spywareprogram. Som ett resultat är det viktigt att göra av med några av spionprogrammen, vilket kan utlösa popup-fönster. Undvik till exempel att klicka på någon popup-fönster. Försök inte ens att stänga en popup genom att klicka på den nära knappen. I stället avbryter du det från systemfältet.

Uppdatering av operativsystemet, liksom antispywareprogram, kan betyda mycket framgång. Till exempel kan anti-spyware programvara avhålla några av virusen närvarande i systemet. Det är också viktigt att öka webbläsarens säkerhetsinställningar. Att hålla bort från webbplatser vars säkerhet inte är klar kan spara en från malwareattacker Source .

November 29, 2017